30. Oktobra 2019.

Savić odredio spisak vaterpolista za meč sa Holandijom u Svjetskoj ligi

Big Portal

Reprezentacija će se okupiti u Holandiji 11. novembra, a dan kasnije u Den Hagu igra protiv Holandije.

Kako se navodi u saopštenju Vaterpolo saveza, pozvani su: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC) i Miloš Ćuk (Mladost).

Na spisku su i Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina, Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo“, rekao je Savić.

Posle pet godina u reprezentaciji je ponovo Stefan Živojinović koji je poslednji put branio na Svetskom kupu u Almatiju 2014. godine.

Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega“, dodao je Savić.

Treći učesnik u grupi je Hrvatska. Ove godine se igra jednokružno. Srbija je domaćin Hrvatskoj 29. decembra, a Hrvatska Holandiji u februaru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare