5. Juna 2019.

“Savez prijeti da uništi vaterpolo – psuju i prete sudijama, pozivaju na fizički obračun”

Big Portal

Vaterpolo klub Šabac izdao je novo saopštenje putem kojeg je kritikovao rad Vaterpolo saveza Srbije.

Šabac je ove sezone osvojio Kup Srbije, a sada se nalazi u finalu Superlige Srbije sa Crvenom zvezdom, gde je 1-1.

Šapčani su izdali saopštenje revoltirani tretmanom koji su dobili u finalnoj seriji protiv Zvezde, ali i tokom cele sezone.

Saopštenje VK Šabac vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih korekcija.

“Bahatost čelnika Vaterpolo saveza preti da uništi klupski vaterpolo. Kao klub koji sa pravom može da kaže da je dao veliki doprinos razvoju i promociji vaterpola, a zasigurno u protekle četiri godine mapirao Šabac kao vaterpolo centar regiona, smatramo da je naša dužnost da ukazujemo na sve one negativne pojave koje prete da degradiraju vaterpolo, čak i kada usled toga postanemo meta čelnika VSS koji nastavljaju prljavu i ličnointeresnu igru sabotiranja našeg kluba.

Najoštrije osuđujemo pokušaje da se navodi koje iznosimo predstave kao napad na BVK Crvenu zvezdu. Zvezda je klub sa kojim imamo odličnu saradnju i u mnogo čemu se slažemo sa stavovima njihovog direktora gospodina Igora Milojevića, te im se i ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu koje su nam ukazali na prethodnoj utakmici. Ponovo podvlačimo da mi ukazujemo nedvosmisleno i direktno na postupke čelnika VSS koji vode u urušavanje klubova i domaćeg vaterpola i ne bismo voleli da se niti jedan igrač, uposleni u Zvezdi ili navijač ovog kluba oseti loše zbog situacije koja nas je jednako pogodila.

Mi, međutim, ne možemo i nećemo da se pomirimo sa nesportskom atmosferom na utakmicama, a za koju su odgovorni ovi ljudi opasni po vaterolo. Priliči li predsedniku Saveza Viktoru Jeleniću i generalnom sekretaru Nemanji Marijan da pozivaju navijače Šapca na fizički obračun sa njima? Na šta liči zastrašivanje sudija, a čemu smo lično svedočili, psovke, ucene i pretnje da će im biti onemogućeno profesionalno napredovanje? VSS je smenio odbor za sudijska pitanja i radi na stalnom urušavanju sudijske organizacije. Primer za to je ostavka jednog od delegata, koga nećemo imenovati kako bismo ga poštedeli daljih neprijatnosti, nakon utakmice Šabac – Partizan. Jednostavno, svako ko prihvati da sudi finalnu seriju mora da bude podoban Savezu, što znači protiv VK Šabac.

Još jedan primer namernog nanošenja štete našem klubu je odluka da se Savez ogluši o svoj disciplinski pravilnik i da ne postupi po njemu u slučaju igrača koji na mesto kazne neigranja predstojeće utakmice dobija, očigledno, kao nagradu za dva isključenja zbog grube igre mogućnost da zaigra i u finalu.

Pozivamo Vaterpolo savez da nam javno kaže zašto za klub koji je u ovoj sezoni najbolje plasirani srpski klub u Regionalnoj A1 ligi, osvajač Kupa Srbije i finalista Super Lige nema mesta u domaćem vaterpolu? Zašto je nama zabrnjeno da pobedimo i osvojimo državno prvenstvo? Pitamo još i to zašto čelnici Saveza, ako im je savest mirna, najavljuju svoj dolazak u Šabac na finalnu utakmicu prvenstva u pratnji ličnog obezbeđenja?

Više nije reč niti o prvenstvu, niti o tituli, reč je o rđavoj praksi koja se u našem vaterpolu ponavlja, a koja nijednom klubu nije na korist. Kroz nepravdu sa kojom je VK Šabac suočen danas prošao je Bečej, prošao je Radnički, Crvena zvezda… a ukoliko se ništa ne promeni videćemo ko je sledeći.

Uz zahvalnost svim klubovima koji su stali uz nas, našim reprezentativcima koji su nas podržali i iznad svega vernim ljubiteljima sporta i našim navijačima, izražavamo nadu da će nastupajuća utakmica proteći u pravoj sportskoj atmosferi i bez incidenata.

Neka bolji pobedi, ali u vodi. Sportski pozdrav!”, navode iz VK Šabac.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare