"Saudijska Arabija dokazala da ništa ne zna" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Saudijska Arabija dokazala da ništa ne zna”

Saudijska Arabija je dokazala da “ništa ne zna”, prokomentarisao je danas na svom nalogu na Tviteru savetnik iranskog predsednika Hesamedin Ašena.

Ašena se oglasio nakon što je Saudijska Arabija predočila dokaze o tome da je Teheran “nesumnjivo podržao napad na njihova naftna postrojenja”.

“Konferencija za novinare je dokazala da Saudijska Arabija ‘ništa ne zna’ o tome odakle su napravljene ili lansirane rakete i bespilotne letelice i nije uspeo da objasni zašto odbrambeni sistem zemlje nije uspeo da ih presretne”, napisao je Ašena, preneo je Rojters.

Saudijska Arabija je prikazala ranije danas ostatke dronova i raketa, za koje je navedeno da su korišćeni u napadima na njena naftna postrojenja, što je po njima “nesporni” dokaz iranske agresije.

Portparol Ministarstva odbrane, pukovnik Turki al-Malki, izjavio je da su pored krstarećih raketa korišćene iranske bespilotne letelice “delta ving (UAV)”, preneo je Rojters.

On je na konferenciji za novinare rekao da je napad izveden sa severa i nesumnjivo je bio podržan od strane Irana.

Odgovornost za napad na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji preuzeli su jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran.

B92

Danas objavljeno

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

M.

Erdogan putuje u Ukrajinu: “Imam nadu”

M.

Putinu stigla nova prijetnja od Bajdena

M.

Ostavite komentar