SAUČESNIK POŠTEĐEN JER JE ZAVISNIK Zoriću četiri godine, a Krnetiću osam zbog BRUTALNOG UBISTVA - BIGportal.ba
Uncategorized

SAUČESNIK POŠTEĐEN JER JE ZAVISNIK Zoriću četiri godine, a Krnetiću osam zbog BRUTALNOG UBISTVA

Boris Zorić (33) i Slobodan Krnetić (33) osuđeni su danas u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno 12 godina zatvora zbog ubistva Brune Rolda.

Zorić je osuđen na četiri godine zatvora i izrečena mu je mjera obaveznog liječenja od zavisnosti, te će u narednom periodu biti upućen u Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

Ova mjera bezbjednosti uračunata je u izrečenu kaznu, pa bi optuženi Zorić mogao sve vrijeme izdržavanja kazne provesti na odvikavanju.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Krnetić je osuđen na osam godina zatvora, a sud je obojici produžio pritvor do izricanja pravosnažne presude.https://d6be1797b6ac7a43e6fb89bee5dcf603.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Branimir Jukić sudija u obrazloženju presude je naveo da je sudsko vijeće izmjenilo pravnu kvalifikaciju krivičnog djela optuženima, pa su Zorić i Krnetić umjesto teškog ubistva za koje je bila propisana minimalna kazna od 10 godina zatvora, osuđeni zbog “klasičnog” ubistva za koje je propisana duplo manja zatvorska kazna.

Obrazlažući kaznu ispod zakonskog minimuma koja je izrečena Zoriću, sudija je naveo da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je ovaj optuženi prilikom izvršenja krivičnog djela bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno duševne poremećenosti zbog zavisnosti o alkoholu i drogama.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Obojici optuženih ujedno je produžen pritvor do pravosnažnosti presude.

Bruno Rold je ubijen 25. novembra 2019. godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca u Banjaluci.

Direktni izvršilac ubistva Rade Drljača je nakon priznanja krivice ranije osuđen na 15 godina zatvora.

U optužnici se navodi da su Zorić i Krnetić kao saizvršioci zajedno s Drljačom tukli Rolda i prijetili mu nožem, da bi ga Drljača na kraju zaklao.

Tokom obdukcije na tijelu Rolda utvrđene su brojne teške tjelesne povrede, među kojima su i višestruki prelomi rebara.

Nakon premlaćivanja Drljača je upaljačem zapalio dušek na kojem je bilo beživotno tijelo Rolda kako bi prikrio tragove zločina. Tijelo je u požaru ugljenisano i izgorio je dio kuće koja je vlasništvo Ivice P.

Danas objavljeno

Đoković: Bio sam impresioniran, ali nije bilo zabavno

Vanja A

Kina podsjetila NATO: Prije 23 godine ste bombardovali Јugoslaviju bez odobrenja Savjeta bezbjednosti

M.

Stigle nove dojave o postavljenim bombama u Beogradu

Vanja A

Ostavite komentar