Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- po potrebi ulje
- 1 vezica mladog crnog luka
- 4 paprike
- 1 kg paradajza
- 200 g svinjskog mesa
- po ukusu so
- po ukusu biber
- po ukusu suvi biljni začin
- 1 kašičica šećera
- 2 čena bijelog luka
- 4 jajeta
Priprema
Na zagrijanom ulju upržiti sitno sjeckan crni luk, dodati sitno sjeckano meso, miješati i dolivati pomalo vode, pa prodinstati dok meso ne omekša. Zatim, dodati isjeckanu papriku, sjeckan mladi crni luk, posoliti i pobiberiti po ukusu. Umiješati sjeckan paradajz, suvi začin i izmiješati. Krčkati na laganoj vatri. Pri kraju dodati šećer, umućena jaja, sitno sjeckan bijeli luk i upržiti dok se jaja ne sjedine sa ostalim sastojcima.
Nezavisne.