Sat vremena pred početak Savjet ministara BiH otkazao sjednicu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sat vremena pred početak Savjet ministara BiH otkazao sjednicu

Sjednica Savjeta ministara BiH na kojoj je trebalo biti govora o Prijedlogu odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od jula do septembra 2019. godine pomjerena je za narednu sedmicu. O privremenom finansiranja državni ministri prvo su trebali raspravljati na sjednici zakazanoj za 27. juni…

Sjednica Savjeta ministara BiH na kojoj je trebalo biti govora o Prijedlogu odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od jula do septembra 2019. godine pomjerena je za narednu sedmicu.

O privremenom finansiranja državni ministri prvo su trebali raspravljati na sjednici zakazanoj za 27. juni 2019. godine, ali je ona naknadno pomjerena za 2. juli 2019. godine. Međutim, ministri se ni 2. jula 2019. godine nisu se uspjeli izjasniti o prijedlogu ove odluke s obzirom na to da sjednici nije prisustvovao ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda koji je zvanični predlagač tačke dnevnog reda.

Iz Savjeta ministara BiH ranije je najavljeno da će odluka biti razmatrana na sjednici zakazanoj za danas, da bi samo sata vremena pred početak sjednica Savjeta ministara BiH poslalo obavještenje medijima kako se sjednica prolongira. Novi termin za sjednicu je 23. jul 2019. godine.

Tada će se na dnevnom redu, između ostalog, naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH te Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani “Tuzla” (novi tekst).

(Klix)

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar