29. Novembra 2022.

Sastav “Metalika” najavio album “72 Seasons” i svjetsku turneju

Big Portal

Legendarni sastav “Metalika” najavio je singlom “Lux Aeterna”, novi studijski album pod nazivom “72 Seasons” , koji će biti objavljen 14. aprila.

Ovo izdanje biće prvi studijski album hevi metal ikona od ploče  “Hardwired… To Self Destruct” iz 2016. godine. Od tada su reizdali neke klasike, izdali drugi lajv album sa simfonijskim orkestrom iz San Franciska, album obrada “Blacklist” sa gostovanjima preko 50 rok i pop zvijezda poput Fibi Bridžers, Džejsona Izabela i Kamasija Vašingtona. Ove godine su se probili na  top listama pjesama sa svojim klasikom “Master Of Puppets” nakon što je ova numera korišćena u četvrtoj sezoni hit serije “Čudne stvari”.

Džejms Hetfild i Lars Ulrih ponovo su koproducenti sa Gregom Fidelmenom, među čijim ostalim zaslugama su produkcije albuma bendova “Slipknot” , “Blek sabat” i “Red hot čili pepers” .

Frontmen i gitarista  Hetfild opisuje koncept albuma kao odu odrastanju i formiranju ličnosti na osnovu iskstva iz djetinjstva.

– Sedamdeset i dvije sezone. Prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli “ko smo”, kakva smo mi ličnost. Mislim da je najzanimljiviji dio ovoga nastavak proučavanja tih osnovnih uvjerenja i kako ona utiču na našu percepciju svijeta danas. Veliki dio našeg iskustva odraslih je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz djetinjstva ili oslobađanje od ropstva koje nosimo u sebi – rekao je Hetfild.

Prvi singl “Lux Aeterna” je klasična numera u stilu “Metalike”, rađena u brzom ritmu uz furiozne rifove gitare, a inspirisana je latinskim izrazom, kojim se predstavlja odavanje počasti mrtvima u katoličkoj crkvi. Pjesma traje tri i po minute i ne udaljava se daleko od svoje strukture stih-refren-stih, stvorenom za hit na top listama. Numeru prati spot sa snimcima nastupa grupe u režiji Tima Saketija, a video je za 24 časa skupio tri miliona pregleda na kanalu “Jutjub” uz oduševljene reakcije obožavalaca.

Kompletan album imaće ukupno 12 numera, a  dostupan je za pretprodaju u različitim formatima, uključujući ograničeno izdanje vinila u boji, CD disku i sve digitalne formate.

Turneja

“Metalika” će podržati  album “72 Seasons” sa  velikom svjetskom turnejom pod nazivom “M72” . Planirano je da počne 27. aprila 2023. u Amsterdamu i traje do 29. septembra 2024. u Meksiko Sitiju. Bend će svirati dvije večeri po gradu tokom “Vikenda bez ponavljanja”, a svako veče će imati drugačiju set listu i postavu.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare