Sastanak Vučića i Salvinija – "Italija razume poziciju Srbije po pitanju Kosova i Metohije" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sastanak Vučića i Salvinija – “Italija razume poziciju Srbije po pitanju Kosova i Metohije”

Iako ima različit stav po pitanju Kosova i Metohije, Italija razume poziciju Srbije, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Rimu, nakon sastanka sa potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem. Dodao je da je uveren da Srbija može da računa na Italiju kao iskrenog prijatelja.

Vučić je podsetio da je Italija priznala Kosovo i naveo da je sa Salvinijem razgovarao o toj temi. Salvini mu je preneo da Italija želi da bude deo rešenja i da želi da pomogne na sve načine.

Predsednik je naglasio da Italija razume poziciju Srbije i, iako su pozicije dve zemlje različite po tom pitanju, “Italija razume i naše ponašanje i, ponekad, naše frustracije”.

“Mislim da možemo da računamo na Italiju kao na iskrenog prijatelja i na Salvinija kao prijatelja naše zemlje, što nije mala stvar za Srbiju”, rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Dodao je da je sa Salvinijem razgovarao i o svemu što se desilo 1999. godine, o agresiji NATO-a na Srbiju, te da mu je preneo da su i danas veoma otvorene i teške rane srpskog naroda zbog toga što se desilo pre 20 godina.

Predsednik Srbije i Salvini razgovarali su i o bilateralnim odnosima, te podršci Italije Srbiji na evropskom putu.

“Važna nam je vaša podrška na evropskom putu”, preneo je Vučić Salviniju, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Republike.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, Vučić putuje u Tiranu, gde će učestvovati na Samitu procesa Brdo-Brioni.

Danas objavljeno

Kon prognozirao kada dolazi boljitak, ali i svadbe

M.

Vučić: Zadovoljan sam ako BiH raste brže

M.

Napad u džamiji u Tirani, pet povrijeđenih

M.

Ostavite komentar