11. Decembra 2019.

Sastanak SDA i HDZ-a BiH u četvrtak

Big Portal

Potvrđeno je to za N1, a kako je najavljeno, jedna od tema biće formiranje Vlade Federacije BiH te izmjene Izbornog zakona.

Podsjetimo, predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji dostavljena su imena ministara i njihovih zamjenika iz RS, te stranaka okupljenih oko HNS-a, dok se još uvijek čekaju imena ministara i zamjenika iz SDA i koalicionih partnera.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić kazao je kako su u okviru HNS-a izgradili prijedloge za Predsjedništvo BiH, Mostar i Dom naroda.

“Suština je da su u skladu sa principima Dejtona, legitimnog predstavljanja. Ja osobno i mi u HNS-u imamo razumijevanja za određene zabrinutosti druge strane, posebice smatram da kod Bošnjaka postoji rezerva – jer bitni kantoni ne bi imali predstavnike iz reda Bošnjaka. Mi nećemo izlaziti sa novim prijedlozima – ali ćemo sve prijedloge staviti na stol u razgovorima. Tražit ćemo očitovanja i druge prijedloge da dođe do konsenzusa”, naveo je Ljubić.

Inače, za petak su najavljeni i pregovori SDA-DF-SBB BiH.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare