Sastanak sa Vučićem, redovne konsultacije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sastanak sa Vučićem, redovne konsultacije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u nedjelju, 12. septembra, sastaje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru redovnih konsultacija.

Dodik je rekao da je to dan prije važne posjete njemačkog kancelara Angele Merkel Srbiji kada će se vjerovatno razgovarati o važnim regionalnim pitanjima.

On je istakao da Njemačku uvažava, da je to najmoćnija ekonomija svijeta, politički najvažnija i vodeća zemlja EU.

“To ne može čovjek da ne uvažava ali isto tako mislim da se malo pregoni da se nama ovdje određuje kakav će nam život biti. Ako je i od Nijemaca, i od njih je previše. Pustite nas da živimo, kao što mi ne uređujemo vaše živote, prestanite i vi da uređujete naše i bolje ćemo se razumjeti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Nazvao je podvalama priče da se sastao sa Kristijanom Šmitom s ciljem destabilizacije, ali je dodao da nažalost neki u Republici Srpskoj na to nasijedaju.

“Šmit nije visoki predstavnik, to je definitvno jasno”, rekao je Dodik i ponovio da nema namjeru da se sastaje s nekim ko se lažno predstavlja jer smatra da je to ispod digniteta Republike Srpske.

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar