Sastanak sa predstavnicima Centra za zaštitu životne sredine: Da Banja Luka ponovo postane grad zelenila - BIGportal.ba
Banja Luka

Sastanak sa predstavnicima Centra za zaštitu životne sredine: Da Banja Luka ponovo postane grad zelenila

Zaštita šuma i rijeka, urbana mobilnost, održivi razvoj samo su neke od tema o kojima je u Gradskoj upravi razgovarano sa predstavnicima Centra za zaštitu životne sredine, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon sastanka.

“Naši stavovi su jasni i mi težimo da Banja Luka ponovo postane grad zelenila. Takođe, naše opredjeljenje je da o razvoju Banjaluke razmišljamo po principima održivog razvoja koji su definisani Strategijom razvoja grada,“ istakao je Stanivuković, poručujeno je iz Gradske uprave.

Između ostalog, na sastanku održanom krajem ove sedimce – razgovarano je o Banj brdu i izgradnji vidikovca, ali i inicijativi koja se odnosi na zaštitu šuma koje okružuju Banjaluku, a gradska administracija opredijeljena je da podrži ovu inicijativu.

Jedna od tema sastanka bila je i strategija urbane mobilnosti, a poznato je da su tokom protekle godine pokrenute aktivnosti da se Banja Luka razvija u smjeru održivog transporta, prije svega kroz jačanje javnog prevoza, ali i kroz unapređenje biciklističke infrastrukture kroz izgradnju novih biciklističkih staza, te kroz poboljšanje infrastrukture za pješake.

Danas objavljeno

Prilika za nastavak školovanja: Sutra objava konkursa za upis studenata u Banjaluci

M.

Veče humanosti na Trgu Krajine: Šutiranjem trojki za pomoć osmočlanoj porodici

M.

Start kod Zelenog mosta: U nedjelju trka dajak čamaca

M.

Ostavite komentar