Sastanak regionalne inicijative "Otvoreni Balkan" u Beogradu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sastanak regionalne inicijative “Otvoreni Balkan” u Beogradu

Sastanak regionalne inicijative “Otvoreni Balkan” danas i sutra biće održan u Beogradu. Domaćin sastanka, kome će prisustvovati i albanski premijer Edi Rama, biće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Severnu Makedoniju će predstavljati vicepremijer zadužen za evropska pitanja Nikola Dimitrov, javila je makedonska agencija MIA.

Kako navodi MIA, u Skoplju je saopšteno da će podsticanje regionalne saradnje kroz inicijativu “Otvoreni Balkan” biti nastavljeno radnim sastankom u Beogadu.

Tokom samita biće održana panel diskusija na temu “Digitalna transformacija kao oslonac za regionalnu informaciju”, na kojoj će biti usvojeni zaključci, nakon čega sledi konferencija za novinare.

Predviđeni su i sastanci predstavnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije na kojima će se razgovarati o trgovinskim olakšicama.

Učešće na skupu ranije je potvrdio albanski premijer Edi Rama.

Iz kabineta albanskog premijera potvrđeno je i da, nakon ostavke premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, nema promene kada je reč o planiranom sastanku u Beogradu.

“Otvoreni Balkan” je inicijativa za regionalnu saradnju u kojoj učestvuju Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Sastanku je trebalo da prisustvuje Zaev, ali je posle lošeg rezultata svoje stranke na lokalnim izborima podneo ostavku na mesto premijera zbog čega neće doći u Beograd.

Danas objavljeno

Albanija NATO-u nudi pomorsku bazu

M.

Savjet ministara jednoglasno usvojio Nacrt dokumenta okvirnog budžeta

M.

Vučić otkrio kada će razgovarati sa Putinom

M.

Ostavite komentar