19. Januara 2020.

Sastali se Putin i Džonson – “nema normalizacije odnosa”

Big Portal

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom na marginama mirovne konferencije u Libiji u Berlinu, a Džonson je iskoristio priliku da mu izričito kaže da neće doći do “normalizacije” bilateralnih odnosa Moskve i Londona.

Premijer Velike Britanije tada je zahtevao od Rusije da okonča ono što je nazvao “destabilizirajućom aktivnošću” koja navodno preti Velikoj Britaniji, njenim građanima i saveznicima, mada nije razjasnio šta tačno misli pod tim.

Paragvaj: Iz zatvora pobeglo 75 zatvorenika, uglavnom članovi ozloglašene brazilske kriminalne grupe
Umesto toga, Džonson se još jednom osvrnuo na slučaj trovanja u Solzberiju, za koji London krivi Moskvu, a da još nije pružio nepobitan dokaz krivice, piše “RašaTudej”.

“Bio je jasan da nije došlo do promene u stavu Velike Britanije o Solzberiju, što je bila nesmotrena upotreba hemijskog oružja i bezobrazan pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Velike Britanije. Rekao je da se takav napad ne smi ponoviti “, izjavila je Džonsonova portparolka u izjavi, piše Rojters.

Problem se odnosi na hemijski napad 2018. godine na bivšeg ruskog dvostrukog agenta u gradu Solzberiju za koji je britanska vlada okrivila Rusiju.

Kremlj je rekao da su Putin, Džonsin i predsednica Evropske komisije Ursula von der Laien razgovarali o bilateralnim i međunarodnim problemima, uključujući libijski mirovni proces.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare