27. Decembra 2022.

Saša Đorđević: Sa Kinom mi je plan da napravim što bolji rezultat

Big Portal

Pre više od mesec dana nakon što je preuzeo reprezentaciju Kine, Đorđević je u razgovoru za tamošlje medije otkio ambicije o aktuelnom mandatu.

Srbin je na klupu stigao sredinom novembra, od promocije radi na selekciji igrača uz fokus na domaćem šampionatu.

“Pre svega, igrač mora da bude profesionalac, kao i da ima predstavu da je obući dres reprezentacije najveća čast koju igrač može da doživi”, kazao je Đorđević i dodao: “Pored toga, igrači moraju da budu agresivni i inteligentni. Prema mojoj košarkaškoj filozofiji, elitni igrači moraju dobro da tumače igru i svoje pozicije. Moraju ne samo da razumeju šta mogu da donesu klubovima, već i da budu svesni uloga u reprezentaciji”.

Selektor Kine je istako još da reprezentaciju ne čine 12 najboljih igrača te zemlje, već 12 najpogodnijih kako bi snaga tima bila maksimalna.

“Nikada ne kažem da je rival bolji od nas pre kraja utakmice. Moj cilj sa svakim timom koji treniram je da osvajam medalje. Da biste pobedili najbolje, potrebno je da se suočite sa njima kako biste znali njihove prednosti i mane, ali i otktrili svoje prednosti i neutralisali slabosti“, rekao je Srbin.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare