Šarović: Oslobađanje za masovne zločine, a kažnjavanja zbog izjava - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šarović: Oslobađanje za masovne zločine, a kažnjavanja zbog izjava

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osudio je danas određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, ističući kako su nevjerovatni potezi pravosuđa BiH, jer dok srpske generale kažnjavaju zbog izjava, hrvatske oficire praktično oslobađaju odgovornosti za masovne zločine.

“Imamo situaciju da je objelodanjeno da se Tužilaštvo BiH odreklo prava krivičnog gonjenja hrvatskih generala i da je predmete protiv čak 14 oficira hrvatske vojske jednostavno ustupilo Hrvatskoj?! Ti zločini su velikim dijelom počinjeni u Republici Srpskoj i upravo ovdje se morala tražiti njihova odgovornost”, naveo je Šarović.

On je rekao da je, umjesto toga, pravosuđe BiH te predmete tako lako predalo hrvatskim vlastima čime su oni praktično oslobođeni od bilo kakvih procesa i odgovornosti, saopšteno je iz SDS-a.

Šarović je dodao da se Savčić redovno odazivao na svaki poziv suda i da nisu iznešeni bilo kakvi validni dokazi za donošenje ovakve odluke.

Sud BiH odredio je danas pritvor generalu Milomiru Savčića “zbog kršenja mjera zabrane u njegovim istupima u javnosti”, a njegov advokat Miodrag Stojanović najavio je žalbu na ovu odluku.

Srna,NN

Danas objavljeno

Šeranić: Teži oblici bolesti najčešći kod nevakcinisanih, vakcina ima dovoljno

M.

U Srpskoj zaraženo 329, preminulo 14 osoba

M.

Evo ko je čovjek koji je zadavio troje djece u Zagrebu

M.

Ostavite komentar