Šarović: Opozicija zajednički nastupa na predstojećim opštim izborima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šarović: Opozicija zajednički nastupa na predstojećim opštim izborima

Opozicione stranke u Republici Srpskoj održale su danas sastanak na Jahorini. Mirko Šarović, lider SDS-a, kazao je da je doneseno nekoliko zaključaka.

Istaknuo je da današnji zaključci svih učesnika je da su saglasni i spremni, te da su se dogovorili da opozicija zajednički nastupi na predstojećim opštim izborima.

“U narednom periodu radit ćemo na tome da postignemo dogovor oko zajedničkih kandidata inokosnih pozicija koji se biraju na izborima. Predsjednik RS i član Predsjedništva iz RS, s tim da o imenima nećemo govoriti u narednim mjesecima”, istaknuo je.

Ovo vrijeme, kazao je, iskoristit će za izradu temeljneg dokumenta i ciljeva izbora.

“Prve principe ovog zajedničkog nastupa naše vizije iznijet ćemo na sljedećem sastanku čiji će domaćin biti Partija demokratskog progresa. Jedno od najvažnijih pitanja je promjena izbornog zakonodavstva. Svaka stranka ima svoje prijedloge. Smatramo da u procesu izbornog zakonodavstva treba da učestvuju opozicija, nevladin sektor ali i Centralna izborna komsija“, kazao je Šarović.

Na sljedeći sastanak, rekao je da će pozvati i druge stranke.

“Mislim da ovaj front može da se širi uključujući i druge parlamentarne stranke. Satavit ćemo jedan dokument kako bi mogli snažnije da utičemo na izborni proces”, zaključio je Šarović.

Danas objavljeno

Republika Srpska vraća nadležnosti 10. decembra

M.

Počeo razgovor Putina i Bajdena

M.

Direktna poruka EU: “Morate da primjenite Sporazum o ZSO”

M.

Ostavite komentar