Šarović: - Opcija izguravanja SNSD-a iz vlasti postoji, bez ikakve dileme - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šarović: – Opcija izguravanja SNSD-a iz vlasti postoji, bez ikakve dileme

Na pitanje da li SDS vodi razgovore o mogućem ulasku u vlast na državnom nivou sa SDA i HDZ-om, čime bi se izgurao SNSD, te da li postoji ta opcija na papiru ili u glavama, Šarović kaže da opcija “izguravanja SNSD-a iz vlasti postoji uvijek, bez ikakve dileme”. Novi predsjendik…

Na pitanje da li SDS vodi razgovore o mogućem ulasku u vlast na državnom nivou sa SDA i HDZ-om, čime bi se izgurao SNSD, te da li postoji ta opcija na papiru ili u glavama, Šarović kaže da opcija “izguravanja SNSD-a iz vlasti postoji uvijek, bez ikakve dileme”.

Novi predsjendik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u razgovoru portalu Klix kaže da želi da vidi ambiciozniji SDS sa prije svega vodstvom željnim pobjeda. On je podsjetio da je rezultatski gledano, izborni ciklus 2012.-2014. godine bio dobar i da je nedostajao jedan mali korak do potpune izborne pobjede.

Šarović je nakon izborne pobjede najavio veliko pospremanje u stranci uoči lokalnih izbora.

On smatra da u mijenjanje postojećeg stanja moraju vjerovati prije svega oni koji se nazivaju vodstvom jedne političke opcije s ciljem razbijanja ravnodušnosti koja se ukorijenila kod velikog broja građana i koji su se naprosto pomirili da nemaju ništa.

“Da bi naš glavni konkurent u Republici Srpskoj SNSD i dalje mogao pobjeđivati, njen lider zna da mora nastaviti proizvoditi stalne tenzije i konflikte u zemlji i s druge strane izmišljati spoljne neprijatelje koji ugrožavaju Republiku Srpsku. Na ovaj oprobani, ali moramo reći do sada uspješan recept, Srpska demokratska stranka mora što prije naći adekvatan odgovor ukoliko hoće da bude uspješna”, smatra Šarović.

Na pitanje da li SDS vodi razgovore o mogućem ulasku u vlast na državnom nivou sa SDA i HDZ-om, čime bi se izgurao SNSD, te da li postoji ta opcija na papiru ili u glavama, Šarović kaže da opcija “izguravanja SNSD-a iz vlasti postoji uvijek, bez ikakve dileme”.

“Što bismo kao politička opcija postojali ako nemamo tu ambiciju. Ali uvijek se postavlja pitanje da li je to u ovom ili nekom drugom trenutku realno ili izvodljivo. A pozivanje na priču ko je legitiman, a ko nije, da li neko ima više poslanika i slično je više lažno moralisanje, jer je taj isti koji se na to poziva vrlo rado u jednom ranijem izbornom procesu pristao da vodi Vladu Republike Srpske sa dva poslanika, dok je iz igre izbačen SDS sa 33 poslanika”, rekao je Šarović.

Za kraj razgovora je prokomentarisao neformiranje vlasti na državnom nivou.

“Iskustvo govori da novu strukturu vlasti možemo čekati i 16 mjeseci. U ovom slučaju ne vjerujem da ključni partneri koji pregovaraju mogu bilo šta značajnije učiniti prije jeseni”, smatra Šarović koji dodaje da koalicioni partneri i lideri SDA i SNSD-a Bakir Izetbegović i Milorad Dodik očito teško mogu implementirati zajedničku koaliciju koju su dogovorili prije pola godine.

BN TV

Danas objavljeno

Pretučen osnovac u Banjaluci

M.

Autom udario pješaka i pobjegao: Potraga za nesavjesnim vozačem iz Doboja

M.

“Otvorili ste Pandorinu kutiju kad ste bombardovali SRJ”

M.

Ostavite komentar