Šarović Dodiku: Vi ste nosilac izdaje RS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šarović Dodiku: Vi ste nosilac izdaje RS

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović danas je na sjednici NSRS-a kazao Miloradu Dodiku da je najveći nosilac izdaje Republike Srpske.

U parlamentu Srpske večeras se vodi rasprava o Programu reformi BiH. Jedina tačka dnevnog reda biće zaključena glasanjem o dokumentu kojeg je potpisao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Ingerencije Republike Srpske u sistemu odbrane su prekinute i sve je u rukama Predsjedništva BiH i Parlamenta BiH. Nigdje nema neutralnosti i ona se ne spominje. Pošto ste govorili o izdaji, a često je spominjete, želim da čujete to kada se odnosi na vas – vi ste nosilac izdaje gospodine Dodik”, rekao je Šarović..

On je Dodiku kazao da je obmana javnosti njegov pokušaj da se dokument drugačijeg naziva prikaže kao da nije ANP.

“Nije bitno koliko dokument ima strana. Ako ovaj dokument bude prihvaćen u NATO-u znači aktivaciju MAP-a. Vi ste glavni krivac istorijske prevare za Republiku Srpskeu.

Ne govorite istinu i manipulisali ste sve vrijeme procesa. Nismo morali neke stvari da radimo. NATO nije insistirao na ovom dokumentu. Zašto ste onda ovaj dokument željeli poslati u NATO? Zašto insistiranje ako je ovo nevažan dokument?”, pita se Šarović.

– Prošli put sam rekao, i sada govorim, 95 odsto nadležnosti sa RS na BiH prenijela je vaša stranka. Sada želite da operete tu svoju ulogu. Tačno je, promijenili smo Poslovnik Prestavničkog doma, zato što ste vi blokirali PS BiH i Srpsku ostavili bez dvije milijarde KM – rekao je Šarović tokom obraćanja u Narodnoj skupštini Rešublike Srpske.

(BN/Klix)

Danas objavljeno

Vučić: Građani glasali za promjene Ustava

M.

Porošenko: “Vraćam se u Ukrajinu”

M.

Mladi iz naselja Borik poslali poruku podrške srpskom teniskom asu

M.

Ostavite komentar