16. Decembra 2022.

SARMA prema jedinstvenoj recepturi: Jelo koje svaki ručak čini posebnim

Big Portal

Potrebno:

  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g šampinjona
  • 2 pečene paprike
  • 100 g pirinča
  • začini, so, biber
  • crvena mlevena paprika
  • 1 puna kašika ajvara
  • 4-5 čena belog luka
  • lovorov list
  • ulje
  • 1 glavica kiselog kupusa

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk, dodati seckani šampinjone, iseckane pečene paprike, opran pirinač, seckan beli luk, pa kad se uprži dodati začine i mlevenu papriku..

Zavijati sarme sa pripremljenim filom i ređati uspravno.

U sredinu staviti seckani kupus. Kašiku ajvara izmešati sa vodom, pa preliti sarmu. Takođe dodajte malo ulja i ubaciti lovorov list. Kuvati oko sat, sat i po vremena na tihoj vatri.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare