Šarena pita - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Šarena pita

Sastojci:

12 kora

15 kašika ajvara

300 g sira

3 jajeta

pola čaše kisele pavlake

500 g šampinjona

kašičica soli

za posipanje susam i laneno sjeme

Priprema:

Kore podijelite u tri grupe, po četiri kore, za tri rolata. Šampinjone izdinstajte dok ne ispari sok koji će pustiti. Izmiješajte jaja, sir, pavlaku i posolite po ukusu. Na radnu površinu stavite jednu koru, malo je poprskajte uljem pa stavite drugu koru. Na drugu koru stavite pet kašika ajvara, razmažite pa stavite treću koru. Na nju stavite trećinu fila sa sirom pa četvrtu koru. Na četvrtu koru stavite trećinu šampinjona i sve umotajte u rolat. Ponovite sve i s ostatkom kora. Rolate (biće ih tri) stavite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite svaki rolat ostatkom smjese od sira i pospite susamom i lanenim sjemenom. Pecite u zagrijanoj rerni dok rolati ne porumene.

Danas objavljeno

Bakina kuhinja: Prijedlog za kompletan ručak

Zeljka

Nova studija: Kovid nije respiratorna, već vaskularna bolest

Zeljka

Maline su najzdravije voće, pune su hranjivih sastojaka

Vanja A

Ostavite komentar