Šarec za Fronteks na granici Hrvatske sa Srbijom i BiH - BIGportal.ba
Region Vijesti

Šarec za Fronteks na granici Hrvatske sa Srbijom i BiH

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da Slovenija neće postati “džep” u kojemu će zapeti velik broj migranata, kako se zbog mjera jače kontrole na granicama Slovenije s Austrijom i Italijom boji slovenačka parlamentarna opozicija. Hina sinoć prenosi ocjenu Šareca da bi problem ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju riješilo samo…

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da Slovenija neće postati “džep” u kojemu će zapeti velik broj migranata, kako se zbog mjera jače kontrole na granicama Slovenije s Austrijom i Italijom boji slovenačka parlamentarna opozicija.

Hina sinoć prenosi ocjenu Šareca da bi problem ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju riješilo samo postavljanje Fronteksa (evropske granične službe i obalske straže) na spoljne granice EU, odnosno na granicu Hrvatske sa susjednim državama zapadnog Balkana.

“Da bi se uspješno riješio problem ilegalnih migranata u Sloveniji, bilo bi potrebno postaviti pripadnike Fronteksa na hrvatsko-srpsku i hrvatsko-bosanskohercegovačku granicu”, kazao je Šarec novinarima nakon sastanka sa vlastima opštine Kostel na jugu Slovenije, gdje se nalazi jedna od migrantskih ruta.

Šarec je dodao da sve dok Evropska unija u te svrhe ne bude upotrijebila Fronteks na spoljnim granicama EU, sve dotle će Slovenija imati migracije i na svojoj granici.

Danas objavljeno

Penzije u Srpskoj veće za četiri odsto

M.

Čerkez: Od marta do maja moguće popuštanje epidemioloških mjera

M.

U Srbiji 17.674 inficiranih, 40 preminulo

M.

Ostavite komentar