Sardinija pod nadzorom kao novo žarište korone - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sardinija pod nadzorom kao novo žarište korone

Sardinija, italijansko ostrvo koje se od nedavno smatra novim žarištem virusa kovid-19 u Italiji, pod posebnim je nadzorom italijanskih zdravstvenih zvaničnika.

Broj novih slučajeva na Sardiniji i u drugim italijanskim regionima po povratku turista sa tog ostrva raste, zbog čega lokalne vlasti u pojedinim oblastima nastoje da uvedu brzo testiranje putnika u italijanskim lukama i na aerodromima.

Turisti i turistički radnici zabrinuti su i zbunjeni jer im nije poznat bezbjednosni protokol, zbog čega traže da se italijanska vlada i regioni dogovore o protokolu u što skorijem roku.

Novi slučajevi pozitivnih na virus kovid-19 identifikovani su nedavno među osobljem noćnih klubova ili turističkih objekata, kao i u kampovima.

U ugostiteljskim objektima na Sardiniji vodi se računa o bezbjednoj distanci među ljudima, pri ulasku u restoran i izlasku obavezno je korišćenje maske, kao i dezinfekcija ruku gelovima koji su na raspolaganju gostima na ulazu u objekat, pa čak i na plažama, javlja dopisnica Tanjuga iz Italije.

U smještajnim objektima koji nude doručak i večeru na bazi “švedskog stola” promenjen je koncept, pa gosti ne mogu sami da se posluže hranom i pićem, već će to za njih učiniti radnici hotela uglavnom zaštićeni pleksiglasom ili na bezbednoj udaljenosti od turista, sa obaveznim rukavicama i maskom kako bi se spriječilo širenje virusa.

Sardinija, nekadašnje “kovid-fri” ostrvo, suočava se sa porastom novozaraženih, među kojima su fudbaler i trener Siniša Mihajlović i biznismen Flavijo Brijatore.

Broj novih slučajeva povećan je dolaskom turista na to italijansko ostrvo.

Na Sardiniji je ukupan broj zaraženih kovidom-19 od početka krize sa tim virusom u Italiji sa 52 nova slučaja porastao na 1.912, većinom otktivenih nakon praćenja kontakata prethodno zaraženih.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Nema ročišta Novaliću i drugim zbog bolesti sudije

M.

Masovni pomor ribe: U Hrvatskoj ovako nešto nisu vidjeli

M.

Vozač mopeda povrijeđen u sudaru sa škodom

M.

Ostavite komentar