Sarajlija pištoljem prijetio doktoru: “Moje dijete nema lijekove” - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Sarajlija pištoljem prijetio doktoru: “Moje dijete nema lijekove”

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu roditelj bolesnog djeteta na Pedijatriji je pištoljem prijetio šefu Klinike za pedijatriju.

Kako saznaje Radio Sarajevo radi se o doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, a roditelj je prema nezvaničnim informacijama tražio premještaj za dijete.

Intervenisala je policija MUP Kantona Sarajevo.

Portparol MUP Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić istakao je da policajci vrše provjere prijave koja se odnosi na ugrožavanje bezbjednosti.

– Postupajući po prijavi E. H. policijski službenici su pronašli i identifikovali osobu koja je trenutno na ispitivanju u prostorijama MUP KS – rekao je Hadžiabdić.

Kako piše Avaz Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegović, šefu Klinike, zahtijevajući premještaj za dijete.

Smajlović je ispričao svoju verziju priče.

– Pola godine mi liječe dijete vezano za štitnu žlijezdu i sve vrijeme govore da je to posljedica puberteta. Poslije pet mjeseci jedna doktorka kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i da treba hitno da se rado biopsija jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dijete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gdje su ustanovili da dijete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre – kaže na početku ispovijesti Smajlović.

Nakon nekoliko sedmica, dijete se bolje osjeća i vraćaju se u BiH.

– Vraćamo se u BiH i ovdje se dijete učlanjuje u udruženje, gdje uzima lijekove za 15 dana. Dolazim ovdje i javljam se na Pedijatriju i kažem da imamo lijekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osiguranja odakle su dobili odgovor da ne mogu nabaviti lijekove. Isti odgovor je bio i iz apoteke KCUS. Sljedeći korak je, potpisuje se premještaj djeteta i tu nailazimo na prepreke od strane doktora direktora klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I juče mu govorimo na konzilijumu da imamo lijekove još danas, da u srijedu nećemo imati. On kaže da trebaju doći neki doktori da vide može li se to nešto uraditi. A napominjem vam da su ti doktori već bili saglasni da se dijete izmjesti vani. Kažem ja doktore nije problem ne morate potpisati ali imaćete problem – prepričava ogorčeni roditelj bolesnog djeteta.

Kaže da je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu vani i rekao joj da će sve biti uredu.

– Rekao je vidimo se sutra. I mi smo danas došli a ja mu opet kažem “doktore, jeste li svjesni da moje dijete sutra nema lijekove?”. Kaže on “ja sam u 13 sati sazvao konzilijum da se odluče, i počeo je govoriti da nije do njega” i smijao mi se u facu. I ja onda izvadim pištolj, gasni, prislonim na njega i kažem nemoj da te ubijem sada, razumiješ. Nisam ga udarao, nisam ništa uradio samo sam izašao i to je to. Moje dijete ode, ja sam skupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dijete ide u Tursku bez saglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge djece jer nije normalno ovo sve – kaže na kraju Smajlović.

Danas objavljeno

U Srpskoj 17 preminulih i 229 novooboljelih

M.

Ambasada SAD u BiH reagovala na pozivanje na rat konzula Atovića

M.

Evropska komisija preporučila otvaranje dva klastera sa Srbijom

M.

Ostavite komentar