Sarajevo: U poplavljenim područjima angažovan veći broj policajaca - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sarajevo: U poplavljenim područjima angažovan veći broj policajaca

U poplavljenim područjima Kantona Sarajevo tokom noći će biti angažovan veći broj policijskih službenika, navode iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da sarajevska policija ostaje u punoj pripravnosti tokom noći, kako bi se zaštitili građani i njihova imovina u područjima ugroženim poplavama.

  • Veći broj policijskih službenika i policijskih patrola, te pripadnika jedinice za posebne namjene Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će se staviti na raspolaganje građanima na područjima koja su ugrožena poplavama – navodi Katica.

On je naglasio da će se posebna pažnja posvetiti područjima na kojima je došlo do nestanka električne energije, saopšteno je iz Službe kantonalne Vlade za protokol i pres.

  • To se odnosi i na sva druga područja koja je, prema procjeni, potrebno dodatno osigurati prisustvom policijskih službenika, radi preduzimanja preventivnih mjera, odnosno sprečavanja krivičnih djela i prekršaja, posebno s ciljem zaštite imovine građana koji su napustili svoje domove tokom dana – kaže Katica.

Danas objavljeno

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Ostavite komentar