Sarajevo: Prekidi u snabdijevanju električnom energijom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sarajevo: Prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Usljed vremenskih nepogoda došlo je do plavljenja elektroenergetskog objekta Elektroprenosa BiH trafo-stanice Sarajevo 10/Reljevo/ zbog čega je izvršeno isključenje kompletnog visokonaponskog 110-kilovoltnog postrojenja, kako bi se spriječila veća havarija, saopšteno je iz Elektro-privrede BiH Sarajevo.

U saopštenju se precizira da su ovim postupkom bez mogućnosti napajanja po 110 kilovoltnom naponu su ostale trafo-stanice Sarajevo deset Reljevo i Sarajevo osam Azići.

S obzirom na to da je trafostanica Sarajevo deset ključno čvorište za 110-kilovoltnu mrežu, došlo je do preopterećenja u elektroenergetskom sistemu 110 kilovolta na području grada Sarajeva i 110-kilovoltnom sistemu Višegradske petlje i zbog čega dolazi do povremenih prekida u napajanju strujom na području Sarajeva.

Ekipe Elektroprenosa BiH su na terenu i ulažu napor da što prije normalizuju napajanje grada Sarajeva.

Trenutno najveći problem predstavlja snabdijevanje područja opštine Ilidža.

Bez snabdijevanja električnom energijom trenutno su i područja Bjelašnica prema Grepku, Babin do, Visojevica, Bakije sokak, Kabalovo, dio Otesa, Riverina, te dio Pazarića, dok je drugi dio Pazarića napojen alternativno.

Budući da su saobraćajne komunikacije otežane ili gotovo potpuno blokirane, iz Elektro-privrede BiH Sarajevo upućuju apel kupcima za strpljenje i pojačan oprez zbog opasnosti od novih padova nadzemne mreže.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe su na terenu i, bez obzira na izuzetno teške uslove, rade na otklanjanju prijavljenih kvarova.

U opštini Kiseljak, područje Srednjobosanskog kantona, bez električne energije je više od 1.200 potrošača, preventivno isključenih zbog prodiranja vode u transformatorsku stanicu.

Danas objavljeno

PRONAĐENO TIJELO U BIJELJINI Dvije osobe pod nadzorom policije, u toku pretresi

Vanja A

Najteži slučaj pedofilije u istoriji BiH

Vanja A

“Velika Rusija se ponovo rađa”

Vanja A

Ostavite komentar