Sarajevo: Muškarac sam sebe ranio tokom molitve - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Sarajevo: Muškarac sam sebe ranio tokom molitve

U krugu džamije Gladno polje u opštini Ilidža juče je tokom molitve došlo do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom je povrijeđena jedna osoba, saopšteno je iz Operativnog centra Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Peta Policijska uprava obaviještena je u 13.30 sati da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u dvorištu džamije “Gladno polje” u ulici Plantaže 55.

U izvještaju se navodi da po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su došli do saznanja da je tokom molitve došlo do samopovređivanja K. I. (1981. godište) iz Sarajeva.

Kako piše “Klix” povrijeđeni je prevezen do Doma zdravlja Ilidža gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Nakon toga je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Konstatovane su mu lakše tjelesne povrede.

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva iz Sarajevo je naložio da se uviđaj obavi na mjestu nesreće i da se pretrese vozilo Seat. K. I. će se teretiti za izazivanje opšte opasnosti i posjedovanja vatrenog oružja bez odobrenja.

(BN)

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

Lažne dojave o bombama širom Hrvatske

M.

Zvaničnici EU: Važno da Vučić dođe u Tiranu, samit za članstvo Zapadnog Balkana

M.

Ostavite komentar