Sarajevo i Barselona pripremaju zajedničku kandidaturu za ZOI 2030. - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Sarajevo i Barselona pripremaju zajedničku kandidaturu za ZOI 2030.

Sve je izvesnije da će Barselona i Sarajevo zajedno konkurisati za dobijanje domaćinstva Zimskih olimpijskih igara 2030. godine.

Prestonica Bosne i Hercegovine u narednom periodu treba da pripremi okvirni budžet za obnovu borilišta, objavljeno je nakon sastanka čelnika dva olimpijska komiteta u Pekingu.

Na sastanku su bili predsednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsednik Milanko Mučibabić i generalni sekretar Said Fazlagić, zatim predsednik OK Španije Alehandro Blanko i Viktorija Kabesas, članica Izvršnog komiteta Evropskih olimpijskih komiteta i generalna sekretarka OK Španije.

“Tema sastanka je naravno bila kandidatura za ZOI Barselona – Sarajevo 2030 koja i u svetu sada već poprima obrise o jednoj izvrsnoj ideji. Da bi se ideja pretvorila u predlog, u narednom periodu će biti održani prateći sastanci između interesnih strana, a Sarajevo bi trebalo da pripremi okvirni budžet za renoviranje borilišta”, saopštio je OKBiH.

Dodaje se kako bi taj budžet podrazumevao renoviranje skakaonica i staza za nordijsku kombinaciju koje su prioritet kandidature, a čije bi delimične troškove pokrio OK Španije.

Sarajevo bi potom moralo da u potpunosti renovira i bob stazu.

Naredne nedelje zakazan je sastanak u Madridu, dok će u martu delegacija iz Španije doći u Sarajevo.

B92.

Danas objavljeno

Pauza, kakva pauza? Đoković brutalan u povratku!

Vanja A

Skandal bez granica: Srpske sudije i FSS izbrisali Mažića

Vanja A

Federer: Đoković nanio više bola nego Nadal

Vanja A

Ostavite komentar