Saradnja Dačića i Darka Trifunovića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Saradnja Dačića i Darka Trifunovića

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darko Trifunović potpisali su danas Memorandum o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova i Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost u oblasni naučne diplomatije.

„Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije želi da podstakne čitav niz institucija i organizacija koje se bave naučnom delatnošću da zajedno pomognemo u pomociji naših državnih i nacionalnih interesa i da se na takav način svi zajedno uključimo u nešto što se u svetu zove „meka” diplomatija.

U tom pogledu je potrebno ostvarivati kontakte sa naučnicima iz drugih zemalja, stvarati jednu akademsku i naučnu mrežu, kako je to gospodin Trifunović nazvao mrežu naučne diplomatije, kako bismo svi zajedno doveli do toga da postoji jedan uravnoteženiji pristup problemima u regionu, a to je i osnovni razlog što smo potpisali ovaj Memorandum o saradnji.

Želim da istaknem da smo otvoreni za saradnju i sa drugim institucijama naučnog karaktera,” izjavio je šef srpske diplomatije nakon ceremonije potpisivanja.

(BN)

Danas objavljeno

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

M.

Uvode sankcije Putinu?

M.

Erdogan danas pozvao Putina u posjetu Turskoj

M.

1 Komentar

Somnjivo 30 Januara, 2020 at 11:58 am

e Dacicu kakva saradnji sa ovom retardiranom spodobom

Odgovori

Ostavite komentar