Saradnja Dačića i Darka Trifunovića - BIGportal.ba
Region Vijesti

Saradnja Dačića i Darka Trifunovića

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darko Trifunović potpisali su danas Memorandum o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova i Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost u oblasni naučne diplomatije.

„Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije želi da podstakne čitav niz institucija i organizacija koje se bave naučnom delatnošću da zajedno pomognemo u pomociji naših državnih i nacionalnih interesa i da se na takav način svi zajedno uključimo u nešto što se u svetu zove „meka” diplomatija.

U tom pogledu je potrebno ostvarivati kontakte sa naučnicima iz drugih zemalja, stvarati jednu akademsku i naučnu mrežu, kako je to gospodin Trifunović nazvao mrežu naučne diplomatije, kako bismo svi zajedno doveli do toga da postoji jedan uravnoteženiji pristup problemima u regionu, a to je i osnovni razlog što smo potpisali ovaj Memorandum o saradnji.

Želim da istaknem da smo otvoreni za saradnju i sa drugim institucijama naučnog karaktera,” izjavio je šef srpske diplomatije nakon ceremonije potpisivanja.

(BN)

Danas objavljeno

Htjeli da ISPEKU SVINJE U PODRUMU u Njemačkoj, komšije zvale policiju

D

Planirana isključenja električne energije za utorak, 26.01.2021. godine

D

Sprema se novi haos na ulicama Rusije 31. januara?

D

1 Komentar

Somnjivo 30 Januara, 2020 at 11:58 am

e Dacicu kakva saradnji sa ovom retardiranom spodobom

Odgovori

Ostavite komentar