24. Maja 2021.

Saradnja Crne Gora i BiH dobra, nema otvorenih pitanja

Big Portal

Izraženo je zadovoljstvo posjetom predsjednika Vlade Crne Gore i time što je za prvu posjetu regiji predsjednik Vlade Crne Gore odabrao Bosnu i Hercegovinu, a što pokazuje da su Bosna i Hercegovina i Crna Gora posvećene unapređenju regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Interes za jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa je izražen i u procesu pristupanja EU te kroz regionalne inicijative i međunarodne organizacije.

Na sastanku je rečeno da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da je potrebno bilateralnu saradnju podići na najvišui nivo, kroz razmjenu posjeta na visokoj i najvišoj razini.

Razgovarano je o unapređenju saradnje u oblastima ekonomije i trgovinske razmjene, putne infrastrukture te oblastima energetike, turizma, nauke i kulture.

Sagovornici su se složili da je potrebno konkretizirati započete infrastrukturne i energetske projekte te povećati saradnju u ekonomskoj oblasti i trgovinskoj razmjeni. Pozdravljeno je potpisivanje dokumenata kojima se omogućava bolja kontrola granica i olakšava protok roba i ljudi.

Na sastanku je razgovarano i o pandemiji Covida-19 i o aktivnostima koje se provode kako bi se ublažile posljedice pandemije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare