Sapphire TOXIC RX 6950 XT Limited Edition – Otrovno dobra (Video) - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Sapphire TOXIC RX 6950 XT Limited Edition – Otrovno dobra (Video)

Osim što je u pitanju najjači Radeon u vidu “supercharged” RX 6950 RX verzije, posebnu težinu donosi činjenica da se radi o najbržem i najmoćnijem Sapphire TOXIC modelu.

AMD je nedavno pustio u promet dodatno optimizovane i ubrzane modele Radeon RX 6000 serije sa sufiksom 50 u oznaci. Dakle, pred vama su Radeon RX 6950 XT, RX 6750 XT i RX 6650 XT izabrani modeli po glavnim kategorijama za FullHD, QHD i 4K gejming – najbolje što vam u ovom trenutku AMD može ponuditi u vidu RDNA 2 arhitekture.

Uz sve izrečeno se nadovezuje i logično pitanje – pa dobro, u čemu su to bolji novi Radeon modeli od običnih iz RX 6000 serije? Pre svega u toj finoj optimizaciji… rekao bih da su to binovani primerci procesora jer iako imaju isti broj tranzistora kao i prethodna serija, raspolažu neznatno većim brojem “stream – šejder” procesora, dodajte tome bržu memoriju sa većim protokom podataka kako bi se još bolje iskoristila ultra brza Infinity keš memorije i veća radna frekvencija u Boost modu, što sve zajedno rezultira 5%-10% boljim performansama. Baš toliko je i veća potrošnja grafičke karte u odnosu na Radeon RX 6900 XT model sa kojim poredimo našu grafičku kartu.

Uostalom, pogledajte i sami

Benchmark.

Danas objavljeno

Otkazan Xiaomi 12 Ultra, sprema se veliko iznenađenje za 4. jul

Vanja A

Sony predstavio gejming monitore i slušalice za PlayStation 5

Vanja A

Hakerska grupa tvrdi da je ukrala podatke kompanije AMD jer je neko koristio šifru 123456

Vanja A

Ostavite komentar