25. Januara 2022.

Šapovalov o Nadalu: Smiješno, frustrirajuće – gdje je granica?

Big Portal

Kanađanin je ovaj duel izgubio posle pet setova, a za vreme i nakon meča, kritikovao je arbitra Karlosa Bernardesa.

Šapovalov je smatrao da sudija nije smeo da dozvoli Nadalu da pravi tolike pauze tokom meča, te da pored medicinskih tajm-autova, za vreme iste pauze, odlazi i u toalet, kao što je to činio između poslednja dva seta.

“Mislim da sam pogrešio kada sam rekao da je korumpiran. Bilo je u afektu, ali stojim iza svojih reči. Nije fer da Rafa toliko odugovlači. Spreman sam da igram i gledam na sat 3, 2, 1, nula i očigledno ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram, a on mi kaže da mu neće dati kaznu za prekoračenje vremena (Nadal šest i po minuta pravio pauzu umesto dozvoljenih pet prim. aut) zato što ja nisam spreman za igru. Smešno mi je kada neko to kaže. Posle četvrtog seta momak odlazi (do svlačionice prim. aut). Za istu stvar prošle godine ja nisam mogao da uzmem pauzu za toalet kada sam tražio lekarski tajm-aut. Gde je granica? Mislim, i dalje ceni šta je Nadal postigao, neverovatan igrač. Ali mora postojati granica, pravila. Frustrirajuće je. Osećaš se kao da nisi ravnopravan. Igraš protiv rivala, sudije. Teško je”, rekao je Šapovalov.

Šapovalov je upitan da li se sve ovo dešavalo zato što je u pitanju bio Nadal, a ne neki drugi igrač.

Sto odsto. Svaki drugi meč koji sam igra, tempo je bio brz jer su sudije poštovale ograničenje za pauzu. Nadal je između setova uzimao velika pauze, samo se izvlačio. Ne sporim da je mora da uzme medicinski tajm-aut ili šta god. Ali kako možete da uzmete medicinski i imate pauzu za toalet u istoj pauzi. Jednostavno nije izbalansirano.”

Denis je imao raspravu sa sudijom za vreme meča. Da li je Nadal tada njemu nešto rekao?

“Ne, samo me je pitao šta se dešava. Nije bilo problema u tom smislu.”

Sve u svemu, razočaran je posle poraza.

“Teško je. Fizički se osećam dobro, ali emocionalno… Bezveze je izgubiti. Osećao sam se da ga imam. U trećem, četvrtom, petom setu osećao sam da sam bolji igrač, imao sam više šansi. Imao sam samo jedan loš gem“, zaključio je Kanađanin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare