3. Novembra 2019.

Šapovalov izaziva Đokovića: Nemam šta da izgubim, nadam se da će promašivati

Big Portal

Šapovalov je ušao u prvo Masters finale u karijeri posle predaje Rafaela Nadala.

Kanađaninu su analitičari davali pristojne šanse protiv Španca, koji ipak nije mogao da izađe na teren jer je povredio trbušne mišiće.

“Spremao sam se za meč u svlačionici kada mi je supervizor rekao da je predao. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da će se vratiti za London. Imao je sjajnu sezonu i bilo bi lepo videti ga tamo. Nije ovo način na koji sam želeo da prođem, ali ovo mi je velika prilika. Igrao sam prethodno dvaput sa Rafom, osećao sam da na betonu mogu da budem agresivan protiv njega i da igram svoju igru”, izjavio je Šapovalov.

Denis se sada sastaje sa Đokovićem u borbi za titulu (nedelja, 15h), protiv kojeg je izgubio sva tri meča u karijeri.

“Igrao sam neverovatno protiv Gaela, sve mi je išlo od ruka, nadam se da mogu protiv Đokovića da igram na tom nivou, ali on je drugačiji igrač i biće drugačiji meč. Neću manje rizikovati, biću agresivan, nemam šta da izgubim, super je biti u finalu, ovo je za mene bonus i trudiću se da uživam. U Šangaju je igrao neverovatno, ja nisam bio toliko loš, a ja se nadam da će on malo promašivati i da će biti nervozniji, kao i da ću ja biti na višem nivou”,
 dodao je Šapovalov.

Iako nije bio najuspešniji protiv Novaka u prethodnim mečevima, momak kojeg trenutno trenira legendarni Miša Južni kaže da je “dosta naučio”.

“Naučio sam mnogo iz prethodnih okršaja u vezi sa time šta voli da radi i kako igra. Nisam imao uspeha, ali biće finale i malo drugačiji meč. On je broj jedan s razlogom, a ja ne osećam pritisak. Najkompletniji je igrač na svetu, sve radi zaista dobro i nema slabosti, nastojaću da mu oduzmem vreme i da pokušam da učinim da oseti pritisak. Taj meč biće san za mene, nagrada za sav trud koji sam uložio”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare