Saopštenje ZP „Elektrokrajina“: Odgovor na tekst narodnog poslanika Nebojše Vukanovića - BIGportal.ba
Saopštenje za medije Saopštenje za medije

Saopštenje ZP „Elektrokrajina“: Odgovor na tekst narodnog poslanika Nebojše Vukanovića

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nakon niza neistina, netačnosti i insinuacija koje je Nebojša Vukanović, narodni poslanik iz Trebinja iznio na račun ZP „Elektrokrajina“ Banja Luka, preduzeće „Elektrokrajina“, ne samo da demantuje navode dotičnog poslanika, nego i objašnjava činjenicama.
Kao društveno odgovorna firma koja živi sa narodom Republike Srpske i uz narod Republike Srpske, moramo naglasiti da su od pojave virusa „Korona“ obustavljene sve javne nabavke osim urgentnih koje su neophodne za rad sistema.
Firme koje Vukanović pominje nemaju ugovore sa „Elektrokrajinom“. „Elektrokrajina“ radi transparentno i sve je to lako provjeriti, što autor nebulozbog teksta nikada nije ni pokušao.
Vukanović je zaboravio da i u „Elektrokrajini“ rade ljudi, građani RS, koji nisu imuni na virus „Korona“, ali koji su solidarni sa svojim sugrađanima. U našem preduzeću trenutno je sedam zaraženih radnika, dok je veliki broj u izolaciji, ali iako je naplata pala za 40 odsto, svi do jednog pokazuju solidarnost sa kolegama i sugrađanima iz privatnog sektora. Slabije očitavanje, očigledna kriza građana iz privatnog sektora, nije pokolebala naše preduzeće u solidarnosti sa građanima.
Potpuna je neistina da se plate smanjuju, jer odluka Uprave naglašava da će sve plate i pored pada naplate isplatiti u zakonski određenim okvirima, što znači cijena rada, plus, minuli rad, naknada za prevoz i topli obrok u danima koje provode na radnim mjestima. Odluka o podijeljenim poslovima i smnjanje radnog vremena na šest radnih sati, neće uticati na plate i plate će biti isplaćene u punom iznosu osmočasovnog radnog vremena.

Odluka Uprave, u skladu sa preporukama Republičkog krzinog štaba, o smanjenju plate, radi solidarnosti, odnosi se na rukovodioce, tako da će članovi Uprave „Elektrokrajine“ primati 20 odsto umanjene plate, dok će rukovodioci Radnih jedinica imati umanjenje od 10 odsto.
Za sve ostale radnike odluka o odricanju od dela primanja zasniva se na dobrovoljnoj osnovi. Radnici sa primanjima preko 1000 KM upitani su da se odreknu 100 KM na platu, dok su oni sa primanjima ispod 1000 KM upitani za odricanje u iznosu od 50 KM. Sve je isključivo na dobrovoljnoj osnovi i niko, podvlačimo, niko neće osjetiti nikakve sankcije ukoliko to ne učine.

S poštovanjem

UPRAVA ZP „Elektrokrajina“ Banja Luka

Danas objavljeno

Utopio se Milan Jovanović, odbornik SNSD-a u Šamcu

M.

Otkazano otvaranje moto sezone ipak pazite na motocikliste u saobraćaju!

Zeljka

Stujardesa zaražena koronavirusom, letela između Seula i Los Anđelesa

D V

Ostavite komentar