Saopštenje Elektrokrajine o kvarovima - BIGportal.ba
Banja Luka

Saopštenje Elektrokrajine o kvarovima

Poštovani potrošači,

Ovim putem ZP „Elektrokrajina“ Banjaluka želi da Vas obavjesti, da je u toku sanacija svih kvarova izazvanih olujnim nevremenom koje je zadesilo cijeli region. Neplanirani prekidi u napajanju električnom energijom, usljed rušenja rastinja i čupanja drveća te pada, na vodove i na energetska postojenja,  na područjima Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Prijedora, Laktaša, Čelinca, Srpca, Kozarske Dubice, Novog Grada, Mrkonjić Grada i Šipova. Ukupan broj kvarova je ogroman.

Na srednje naposkoj mreži broj kvarova je iznosio 112, od kojih je 97 već otklonjeno, dok je na niskoj naponskoj mreži broj kvarova iznosio 233, od kojih su u 90 odsto slučajeva svi kvarovi već sanirani, dok se na ostatku mreže na nepristupačnijim mjestima još uvijek radi.  ZP “Elektrokrajina” čini sve da tokom današnjeg dana svi kvarovi budu otklonjeni.

Sve ekipe “Elektrokrajine” su angažovane i tokom jučerašnjeg dana i tokom noći, kao i danas. Mobilne ekipe su na terenu i tokom dana svi kvarovi će biti sanirani. U samo dvadeset dana naše područje zahvatile su velike vremenske nepogode, ali kao što je i u prvom naletu, ledenih kiša i rušenja vodova, ZP “Elektrokrajina” u najkraćem vremenskom period riješila problem napajanja i ovom prilikom možemo garantovati građanima da terenske ekipe, kao i u mnogo slučajeva do sada čine sve što je u njihovoj moći da se svi kvarovi saniraju i da potrošači ne trpe posljedice elementarnih nepogoda. 

Direktor ZP „Elektrokrajina“, Dragan Čavić, izjavio je da će se svi radnici “Elektrokrajine”  potruditi da prekidi u napajanju strujom budu isključivo privremeni i da su mobilisane sve službe preduzeća, kako bi svi potrošači koji su usljed olujnog nevremena ostali bez napajanja električnom energijom dobili adekvatno napajanje.

Služba informisanja ZP „Elektrokrajina“ Banja Luka

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 23.04.2021.

Vanja A

Gradonačelnik građanima Banjaluke čestitao Dan grada

M.

Bilbordi dobrodošlice u Banjaluci: “Dobro došao, predsjedniče”

M.

Ostavite komentar