Sanja Marinković: Nikada nisam razumjela žene koje su zatočenice svog braka i posla - BIGportal.ba
Ex Yu

Sanja Marinković: Nikada nisam razumjela žene koje su zatočenice svog braka i posla

Sanji Marinković ljeto protiče u znaku dobrog provoda i uzbudljivih putovanja. Sa prijateljicom i koleginicom Vesnom Dedić prvo je uživala na Ibici, ostrvu poznatom po sjajnim žurkama, a onda su, u istom ritmu, nastavile u Crnoj Gori.

Sa voditeljkom “Magazina In” proveli smo jedno opušteno popodne pored mora, gde nam je otkrila u čemu najviše uživa ovih dana.

– Nisu svi u poziciji da život skroje po meri svoje sreće. Poziv Vesne Dedić da zajedno provedemo nedelju dana na crnogorskoj obali za mene je bio privilegija. Nikada nisam razumela žene koje su zatočenice svog braka i posla, koje prihvataju samosažaljenje kao izbor. Trudim se da kao majka, novinarka, ćerka i žena uradim sve kako ne bih izneverila svoja i očekivanja najbližih. Zahvalna sam što je moja emisija na pragu dvadesete sezone oborila sve rekorde gledanosti, što je moj sin Strahinja srećan i najbolji u svemu što radi, što su mi roditelji zdravi i zadovoljni, i što imam prijateljicu sa toliko sličnim navikama da i odmore provodimo zajedno – u dahu kaže Sanja.

– Nikada ne pristajem na manje od onog što želim, pa i kada je reč o putovanjima, bilo sa porodicom, prijateljima ili kolegama. Divno je kada su vam deca velika, kao što je moj i Vesnin slučaj, pa možete da se malo opustite. Iskrojile smo naš, devojački odmor, i provele se, što klinci kažu, “top”. Moram priznati da sam dugo odlagala letovanje na Crnogorskom primorju, sumnjajući da će posle Španije, Portugalije, Italije, Francuske, Hrvatske i Grčke opravdati moja očekivanja. Ipak, Pržno je bila ljubav na prvi pogled. Zahvaljujući pre svega divnim domaćinima, Crna Gora je sada na listi mojih omiljenih destinacija – oduševljeno priča voditeljka, koja je pre dolaska na Jadran uživala u čarima španskog dela Mediterana.

Boravila je na Ibici, ostrvu koje nikad ne spava. Žurke u barovima pored plaže na nju su ostavile snažan utisak.

– Kada si na odmoru sa bliskim ljudima sa kojima deliš ista interesovanja, mozak je na “raspustu” 24 sata dnevno. Ta nedelja na Ibici nam je bukvalno proletela, a u proseku smo spavale po četiri sata. Imale smo rezervisana mesta na najlepšim plažama, u najboljim restoranima, najatraktivnijim barovima i klubovima. Plesale smo i smejale se po celu noć i dan. Verujem da bi nam bilo isto i na nekom drugom mestu. Ibica je raj, niko nigde ne žuri i zaista je pravi zabavni park za hedoniste.

Ove godine Sanja je proslavila 45. rođendan, mada to po njenom izgledu nikad ne biste rekli. Za sjajnu figuru zaslužni su dugogodišnja posvećenost zdravom načinu života, treninzi i disciplina. No, za savršen izgled važno je i zadovoljstvo na emotivnom planu, faktor koji nije uvek u našim rukama.

– Na putu do sopstvenog srca i duše svako može da zaluta. Ali, uvek ću se truditi da budem dama, da živim u skladu sa svojim kodeksima, da budem hrabra i kada nemam podršku, da pokažem ljubav i kada mnogi oko mene to ne zaslužuju.

Iako je i na odmoru pravi “spartanac” koji redovno vežba, povremeno ume da “zgreši” i malo se opusti.

– Jutro počinje treningom, a vrlo sam aktivna i u ostatku dana. Redovno odlazim na masaže, meditiram, radim jogu, družim se sa prijateljima, uživam sa porodicom i volim da pored sebe imam nekog ko će da me čuva i pazi. Ne brojim kalorije ni sebi ni drugima, ali sam veoma disciplinovana. U mom tanjuru najčešće se nađu povrće, morski plodovi, salate, predjela, mada u restoranima često naručujem i hranu koja završava u masnim naslagama, a ne u mišićima. Dane provodim opuštajući se na ležaljci, popijem koju čašu džin-tonika ili uz vino osvanem sa prijateljima u omiljenom lokalu.

Foto: Luka Šarac

Danas objavljeno

RADOVAN VUJOVIĆ PODRŽAO BIVŠU DEVOJKU MILENU: Ona je neustrašiva, znam na šta je sve sposobna – ovo je šokantno i potresno i bolno!

D

ODUVIJEK SI BILA BORAC: Miloš Biković podržao koleginicu Milenu Radulović

D

OGLASILA SE I BRANKA KATIĆ: Nije čas prošao da mi Mika nije govorio da sam glupa i slao me na umivanje

D

Ostavite komentar