Sanja Kužet: Ličnost karakteriše unutrašnjost, dok je fizički izgled samo prvi utisak - BIGportal.ba
Ex Yu

Sanja Kužet: Ličnost karakteriše unutrašnjost, dok je fizički izgled samo prvi utisak

Prošlogodišnja sezona je, prema mom mišljenju, bila najbolja do sada, od kada sam u „Zvezdama Granda“.

Bilo je pomiješanih osjećanja i oscilacija, ali posao me je, uz porodicu, izvukao da ne klonem, već da se borim s osmijehom. Balans je najvažniji. U voditeljskoj profesiji je poželjno imati i više talenata, tako da su mi gluma i muzika samo plus više, što se kroz vrijeme i potvrdilo

Sanja Kužet  voditeljica je regionalno popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, koji se svake subote prikazuje na NovojBH, a vrijedi i za jedno od najljepših TV lica, koje svojim osmijehom svake subote, putem malih ekrana, popravlja raspoloženje milionima gledatelja širom našeg regiona. Pažnju je privukla davno, vodeći vremensku prognozu u Jutarnjem programu. Megapopularnost stekla je pojavljivanjem u emisiji „Zvezde Granda“ već od 2013.

Sanja Kužet samo za „Azru“ otkriva kojim tokom ide nova sezona emisije, kako se ona snalazi u periodu snimanja, ali i slatke sitne stvari iz privatnog života.

– Moj odnos s članovima žirija se gradio godinama, polako i strpljivo. Nenametljivo i spontano. Baš zbog takvog čistog i fer odnosa imam kredibilitet da mogu da istaknem svoje mišljenje koje se mnogo puta ne poklapa s nekima od njih. Isto tako, umijem da prihvatim i šalu na svoj račun. Pronašla sam mjeru u svemu tome, ali ipak sam vrlo koncentrisana dokle god sam ispred njih, jer nikad se ne zna odakle “prozivka”može da naiđe.  Moja uloga u „Zvezdama“ je mnogo više od pukog voditeljskog posla, ona je, također, evoluirala, baš kao i ja.

Kako se pripremate za snimanje emisije? Imate li neke svoje male rituale?

Koliko dugo traje snimanje emisije i da li Vam je naporno?

Došlo je do promjene postavke članova žirija. Je li Vam teško naviknuti se na promjenu?

–  Navikla sam i na povremene promjene u žiriju, mnogo je vrsnih pjevača i velikih zvijezda bilo u showu, s kojima mi je bila čast raditi. Ostala bih profesionalna do kraja i ne bih mnogo uplitala privatne emocije u sve to, jer ovakve promjene su dio showbiznisa.

Za Vas muzika nije strana. Muzički ste obrazovani i talentirani. Biste li se ikada okušali u muzičkoj karijeri?

–  Volim muziku, ona je sastavni dio mog života i moje svakodnevice. Međutim, svoj profesionalni put sam odredila sa 21. godinom, znala sam šta me privlači, šta želim da učim i u čemu da se usavršavam. U voditeljskoj profesiji je poželjno imati i više talenata, tako da su mi gluma i muzika samo plus više, što se kroz vrijeme i potvrdilo.

Svirate li još klavir?

– Završila sam Osnovnu muzičku školu “Davorin Jenko”, Odsjek klavir. U tom periodu života to me ispunjavalo, sve do kasnog puberteta. Kada sam trebala da upišem srednju školu, prevagnula je gimnazija, tako da sam još tada raskrstila s klavirom. Nisam njegovala vježbanje sviranja klavira, počele su da me zanimaju druge stvari, manekenstvo, gluma. Danas je moj klavir kod mame u stanu kao divna uspomena na taj period života i ništa više.

–  Izgled nije bio presudan, ali je poželjan kada ste ispred kamere.  Mnogo više truda i dokazivanja mi je bilo neophodno kroz karijeru, ali i na to sam se navikla, jer je to bio moj jedini put. Veliki rad i ogromno strpljenje da sačekam svoje šanse.  Kasnije, kada sam ih iskoristila, ispostavilo se da su moja harizma i pozitivna energija podjednako došli do izražaja.

Možete li nam otkriti tajnu Vašeg besprijekornog izgleda?

Osim iznimne ljepote koja Vas krasi, poznati ste kao odmjerena voditeljica, elegantnog stila, veoma suptilni u ophođenju. Jeste li zadovoljni slikom koju ste izgradili?

– Hvala za komplimente. Zadovoljna sam, jer to sam stvarno ja. Sve to što sada vidite je konačno Sanja Kužet. Kao što rekoh, trebalo je vremena i prostora da mogu da se izrazim i pokazem sebe u potpunosti. Naravno, da i iskustvo kao i godine idu u prilog tome. Imam potrebu više nego ikad da bez zadrške, iznosim stavove. Ličnost karakteriše unutrašnjost, dok je fizički izgled samo prvi utisak.

Biste li nešto mijenjali kod sebe?

– Za svojih 38 godina zavoljela sam sebe ovakvu kakva jesam i sve eventualne promjene su isključivo u radu na sebi, baš kao i do sada. Trudim se da učim od pametnijih, iskusnijih, to me motiviše da svakim danom budem bolja na svim životnim poljima. Nedostaje mi više mudrosti.

Prema Vašem mišljenju, šta može garantirati uspjeh u karijeri TV lica?

– Odavno sam naučila da garanciju ne tražim ni u čemu. Iako bih najviše voljela da to tako može, posebno u roditeljstvu. Najvažnije je, prema mom skromnom mišljenju, imati vizualizaciju i cilj. Zatim ogroman rad i vjeru u sebe.

Majka ste dva sina. Kako Vam je uskladiti porodične i karijerne obaveze?

– Karakter mi ne dozvoljava da kukam (smijeh). Reći ću samo da nije lako, ali ću i priznati da nisam svemoćna. Dobra organizacija, “vožnja kroz život” u četvrtoj ili petoj brzini, ogromna podrška porodice i neograničena ljubav. To su moji temelji da plivam lakše kroz svakodnevicu.

Šta Vam je najvažnije kad je riječ o Vašoj djeci?

– Moj problem je što je meni sve važno. Znajući to, teška srca popuštam i puštam neke manje bitne  stvari. Kao lavica u horoskopskom znaku, a takva sam i u životu, za porodicu dajem i posljednji atom snage, baš zato sam i zahtjevna. Mnogo puta u realnom životu 1+1 nisu dva, tako da se tada teže nosim s tim. Ali, kada se izmaknem i pogledam ono što smo suprug i ja do sada uradili, vidim dva sretna dječaka, vaspitana, željna znanja. Tu smo kao njihov najveći oslonac, da postanu ostvareni i dobri ljudi.

Bez čega ne možete početi dan?

– Prije dva-tri mjeseca rekla bih vam da dan počinjem kafom, ali nju sam zamijenila zelenim čajem. Činjenica da sam, doskoro, bila zavisna od jutarnje kafe me poražavala. Jednostavno mi je zasmetalo i rekla sam kraj.  Dan počinjem dobrom organizacijom.

Šta uvijek nosite sa sobom?

– U torbi uvijek nosim ključeve od auta, stana, telefon, novčanik, maramice, labelo, masku, ogledalce, žvake. Eto, ništa tako senzacionalno.

Koji je Vaš najdraži odjevni predmet?

– Definitivno, sva vrsta obuće. Koliko volim sportske patike, toliko i moderne čizme, sandale s visokom štiklom. Ma sve volim (smijeh).

Koliko vremena trošite na spremanje: šminka, frizura, oblačenje?

– Treba mi otprilike pola sata za to, ako izuzmem vrijeme za frizuru, jer to najčešće radim kod frizera.

Volite li shopping?

– Mnogo volim shopping, ali nisam kupoholičar.

Danas objavljeno

Preminuo Saša Zalepugin – legenda i uzor generacijama

Zeljka

Ovo niste imali priliku često da vidite: Zajednički snimak Tome i Silvane

Zeljka

Poslije samo deset dana: Operisana beba Bojana Leksingtona

Zeljka

Ostavite komentar