Šangaj se priprema za kraj - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šangaj se priprema za kraj

Šangaj bi u narednim danima mogao da očekuje smirivanje situacije sa kovdiom i postepeno ublažavanje restriktivnih mera.

Ublažavanje se posebno očekuje u opštinama u kojima je bio striktan lokdaun, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Vu Ching.

“Iako se situacija popravlja, borba protiv najvećeg žarišta u Kini od početka pandemije i dalje zahteva od svakog građanina da uloži trud”, kazao je Vu, prenosi Rojters.

On je dodao da je trenutni cilj gradskih vlasti Šangaja da se od polovine meseca ne beleži nijedan slučaj oboljevanja od kovida po opštinama koje su u striktnom lokdaunu. “Već možemo da vidimo da je svetlo na kraju tunela sve bliže i bliže”, kazao je Vu.

Šangaj, takođe, razmatra da proširi broj firmi kojima će biti dozvoljeno da rade, dodao je Vu, objasnivši da će se ceo grad vratiti normalnoj proizvodnji i životu “što pre je to moguće.”

On je naglasio da i dalje postoje veliki izazovi i rizici od vraćanja kovida, posebno u starijim delovima grada, gde je slabija sanitarna infrastruktura.

Šangaj se priprema za kraj lokdauna sa “normalizovanim” sistemom za testiranje na kovid koji će dozvoliti gradjanima da dobiju brze rezultate pre nego što se pojave na javnim mestima.

Vu je rekao novinarima da je operativno više od 5.700 punktova za testiranje, a da je krajnji cilj da ih bude oko 9.900.

Na punktovima bi trebalo da bude moguće testiranje osobe na 15 minuta.

Danas objavljeno

Srpski patrijarh u Herceg Novom – prvi put poslije 43 godine

M.

Ruska PVO odbila napade na Energodar i Zaporožje

M.

Suspendovan pomoćnik načelnika Policijske uprave Banjaluka: Iz MUP Srpske tvrde da je napao policajce u Mrkonjić Gradu

M.

Ostavite komentar