1. Juna 2022.

Šangaj: Nakon dva mjeseca ukinute stroge izolacije

Big Portal

Stanovnici najvećeg kineskog grada prošli su kroz frustracije, mentalni stres i ekonomske gubitke u prethodna dva mjeseca, pošto su vlasti vodile politiku nulte tolerancije prema virusu korona.

DŽogeri, skejteri i šetači pasa su po velikoj vrućini izašli u parkove pored rijeke, a prodavci čiste izloge. Muškarci u odijelima ponovo ulaze u velike poslovne zgrade, ali ne u istim brojevima kao prije epidemije, pošto pojedine kompanije primjenjuju postepeni povratak na rad u kancelarijama.

Život se nije u potpunosti vratio u normalno stanje, kao u vrijeme prije kovida. I dalje se ne može jesti u restoranima, a radnje mogu da rade do 75 odsto kapaciteta. Teretane će biti otvorene kasnije.

I dalje postoje veliki redovi na lokacijama za testiranje, a stanovnicima je potreban svjež negativan rezultat za upotrebu javnog prevoza i ulazak u razne objekte. Mnogi čekaju i ispred vakcinalnih punktova.

Među građanima postoji bojazan da bi kovid mogao da se vrati. Policajci i javni službenici na šalterima nose zaštitna odijela, a mnogi korisnici javnog prevoza nose rukavice i štitove ispred lica, a svi nose maske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare