Šangaj: Nakon dva mjeseca ukinute stroge izolacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Šangaj: Nakon dva mjeseca ukinute stroge izolacije

Šangaj se danas vratio u život nakon dva mjeseca stroge izolacije njegovih stanovnika zbog kovida 19, a na ulicama je ponovo mnogo automobila, dok su vozovi i autobusi puni ljudi koji idu na posao ili se vraćaju, uz nadu da im se slično iskustvo neće ponoviti.

Stanovnici najvećeg kineskog grada prošli su kroz frustracije, mentalni stres i ekonomske gubitke u prethodna dva mjeseca, pošto su vlasti vodile politiku nulte tolerancije prema virusu korona.

DŽogeri, skejteri i šetači pasa su po velikoj vrućini izašli u parkove pored rijeke, a prodavci čiste izloge. Muškarci u odijelima ponovo ulaze u velike poslovne zgrade, ali ne u istim brojevima kao prije epidemije, pošto pojedine kompanije primjenjuju postepeni povratak na rad u kancelarijama.

Život se nije u potpunosti vratio u normalno stanje, kao u vrijeme prije kovida. I dalje se ne može jesti u restoranima, a radnje mogu da rade do 75 odsto kapaciteta. Teretane će biti otvorene kasnije.

I dalje postoje veliki redovi na lokacijama za testiranje, a stanovnicima je potreban svjež negativan rezultat za upotrebu javnog prevoza i ulazak u razne objekte. Mnogi čekaju i ispred vakcinalnih punktova.

Među građanima postoji bojazan da bi kovid mogao da se vrati. Policajci i javni službenici na šalterima nose zaštitna odijela, a mnogi korisnici javnog prevoza nose rukavice i štitove ispred lica, a svi nose maske.

Danas objavljeno

Dodeljena Nobelova nagrada za hemiju

M.

Postignut dogovor: Novi “udar” na Rusiju

M.

Nuklearka Zaporožje radiće pod nadzorom ruskih resora

M.

Ostavite komentar