Sandra Perković: U Azerbejdžanu zlatna medalja košta milion evra - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Sandra Perković: U Azerbejdžanu zlatna medalja košta milion evra

Sandra Perković je legenda hrvatske, evropske i svjetske atletike, ali bi lako mogla da promijeni zemlju za koju nastupa.

Perkovićeva je šokirala hrvatsku javnost izjavom da razmatra mogućnost da napusti domovinu, u godini uoči Olimpijskih igara.

“U narednih nekoliko meseci videćemo šta je s nastavkom naše karijere. (Trener) Edis (Elkasović) prima četiri hiljade kuna (oko 540 evra), čovek je odlučio da ode, a ja ga ne krivim. Postoji mogućnost da odem za njim, a to ne bi bilo dobro za Hrvatsku, za mene. Ako on ode, neće me trenirati. Ko će? Niko. Mogla bih sve završiti”, rekla je dvostruka olimpijska šampionka u bacanju diska i najuspešnija atletičarka Evrope svih vremena.

Elkasović, nekad perspektivni bacač kugle i svetski juniorski prvak, danas je elitni trener. Sa Perkovićevom sarađuje od 2013, a zajedno su osim pomenuta dva olimpijska zlata osvojili i dva svetska te pet evropskih uz pregršt drugih medalja sa brojnih takmičenja.

On je dobio bogatu ponudu iz stranog Saveza, ali Perkovićeva krije o kojoj zemlji je reč. Sandra trvdi da je posvetila život OI u Tokiju 2020, a jasno je koliko njen nastup u Japanu znači Hrvatskoj.

Ona je temelj četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa, glavni adut za medalju, a sada je taj projekat doveden u pitanje.

U Hrvatskoj su svi zatečeni izjavom Perkovićeve na neočekivanoj konferenciji za novinare, od medija, preko čelnika AK Mladost čiji je član, do predsednika Olimpijskog komiteta Hrvatske Zlatka Mateša.

“To je rekla? Ne, nisam znao i ovo je iznenađenje. Ni u jednom trenutku nismo obavešteni da postoji bilo kakav problem. Edis je u programu vrhunskih trenera, Sandra dobija i dobiće sve što joj pripada. Za ovo prvi put čujem i za sada ne znam šta bih rekao. Da je stvar u novcu, verujem da bismo za to znali, da bismo razgovarali”, rekao je Mateša.

Šta je nateralo Perkovićevu da razmatra odlazak iz Hrvatske možda je najbolje objasnila izjava predsednika AK Mladost Franje Pavlovića.

“Znate da zlatna medalja u Azerbajdžanu košta milion evra”, rekao je Pavlović koji iako neupućen u dešavanja, nije potpuno iznenađen stavom hrvatske heroine.

Danas objavljeno

Lejkersi kroz produžetak do pobjede protiv Jute

V.R.

Hamilton: Nisam očekivao pol poziciju

V.R.

Ovog puta Bilbao nije imao šansu – Barsa osvojila Kup kralja

V.R.

Ostavite komentar