11. Maja 2021.

Samsungove laptopove sa Exynos-om možemo očekivati krajem 2021. godine

Big Portal

Pod pretpostavkom da Samsung takvu najavu potvrdi, označi prvi put da je kompanija lansirala Windows prenosne računare napajane sopstvenim čipovima.

Nova tvrdnja dolazi od The Korea Economic Daily-a, koji u ime neimenovanih industrijskih izvora izveštava da Samsung trenutno radi na Windows prenosnom računaru koji pokreće Exynos procesor za notebook računare, a ne za pametne telefone. Ovaj novi hardver će, tvrdi izvor, rezultirati „izvanrednom“ efikasnošću i performansama baterije.

Ovo nije prvi put da čujemo ovu tvrdnju, ali ovaj put ona dolazi sa novim vremenskim rokom: druga polovina ove godine, mesecima kasnije od aprilskog događaja, kako su neki očekivali. Kada vreme stigne, tvrdi se u izveštaju, Samsung će otkriti ‘premium’ Exynos proizvod koji će biti pogodan i za prenosne računare i za pametne telefone.

Samsungove laptopove sa Exynos-om možemo očekivati krajem 2021. godine

Kao i kod prethodnog skupa procurelih informacija, i u ovom novom izveštaju se tvrdi da će Samsungov predstojeći čipset sadržati grafiku kompanije AMD. Pod pretpostavkom da glasine budu tačne, Samsungov laptop bi bio prvi moderni Windows model koji pokreće hardver istog proizvođača.

Iako postoje prenosni računari napravljeni bez AMD-ovih i Intelovih procesora, njih napajaju Qualcommovi Snapdragon čipseti. Samsung je jedinstveno pozicioniran da izazove ove postojeće opcije svojim sopstvenim Exynos čipovima, povlačeći nešto slično onome što smo videli od Apple-a sa svojim MacBook-om koji pokreće M1.

Izvor: Slashgear

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare