Samsungova super kamera od 200 megapiksela bi mogla da se nađe na Galaxy S23 Ultra telefonu (video) - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsungova super kamera od 200 megapiksela bi mogla da se nađe na Galaxy S23 Ultra telefonu (video)

Samsung je ove godine najavio senzor za mobilnu kameru sa ogromnom rezolucijom od 200 megapiksela.

Sigurno smo se nadali da će ovaj senzor ultra visoke rezolucije u Samsungovoj liniji ISOCELL ući u Galaxy S22 Ultra, ali se umesto toga ispostavilo da će flagship model kompanije iz 2022. ponovo imati jedinicu treće generacije od 108 MP, iako dosta poboljšanu.

Međutim, prema leaksteru Ice Universe, Samsung će biti spreman za masovnu primenu 200MP ISOCELL senzora na vreme za Galaxy S23 i nastaviće da ga poboljšava u sledećih nekoliko flagship modela bez promene broja piksela u senzoru. Šta možete očekivati od predstojećeg vodećeg Samsung senzora za kameru?

Pa, ako senzor od 200 megapiksela zvuči preterano, podsetimo se da je ovo maksimalna rezolucija jedne kamere koju podržavaju čipsetovi poput Snapdragon 888 ili čak Snapdragon 8 Gen 1, a Samsung nije ništa drugo do maksimalistički kada su u pitanju telefoni u svojoj Ultra liniji. Pogledajte video ispod u kojem šef Samsungovog odeljenja za mobilne kamere objašnjava karakteristike i prednosti svog prvog HM1 ISOCELL senzora od 200 MP.

Magija Nanocell spajanja piksela rezultiraće zadivljujućom veličinom piksela na kameri tako visoke rezolucije, a Samsung je dokazao da može zaobići većinu zamki koje gigantski senzori kamere sa sićušnim pikselima predstavljaju sa svojim jedinicama od 108 MP, tako da ne možemo da dočekamo vidimo na delu neki telefon sa kamerom od 200MP, javlja Phone Arena.

Ipak, možda Samsung i ne bude prvi koji će doći sa novom 200MP kamerom – na kraju krajeva, prvi korisnik njegovih 108MP jedinica bio je Xiaomi, ali Samsung će, verujemo, biti taj koji će izvući maksimum iz svog hardvera, možda već od Galaxy S23 Ultra.

Benchmark.

Danas objavljeno

Nvidia sprema ogromnu grafičku kartu

Vanja A

Windows 98 više neće pokretati svemirsku letjelicu u orbiti oko Marsa

Vanja A

Procurile informacije i slike Huawei Nova 10 i 10 Pro telefona

Vanja A

Ostavite komentar