Samsungova nova softverska strategija za Europu mogla bi rezultirati bržim ažuriranjima - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsungova nova softverska strategija za Europu mogla bi rezultirati bržim ažuriranjima

Dok Google superbrzo izbacuje nove verzije Androida na svoje Pixel telefone, njegovi partneri — poput Samsunga, Sonija, Xiaomija, sporije ih usvajaju.

To je zato što pomenute kompanije imaju sopstvenu modifikaciju Androida koja radi na sopstvenom specifičnom hardveru (više varijanti telefona, tačnije) povezana sa gomilom različitih operatera u različitim zemljama sa različitim propisima.

Tokom proteklih nekoliko godina, Samsung je učinio veoma očigledan napor da ubrza svoj proces ažuriranja i to njegovi verni kupci znaju da cene. Sada, kompanija bi mogla postati još brža sa ažuriranjima u Evropi tokom sledeće godine. Očigledno, Samsung je prestao da koristi CSC-ove (kodove specifične za pojedinačne zemlje) za softverske verzije svojih najnovijih telefona, efektivno smanjujući količinu ažuriranja koja je potrebna da napravi za jedan telefon.

Samsungova nova softverska strategija za Evropu mogla bi rezultirati bržim ažuriranjima

Kako piše Galaxy Club, novi Galaxy telefoni koji će se prodavati u Evropi (Galaxy S22, A13, A33 i A53) sada će dolaziti sa konsolidovanim EUX kodom umesto CSC-a, što bi teoretski trebalo da znatno, znatno olakša Samsungu da pravi i donosi ažuriranja u različite krajeve kontinenta.

Možda ste ranije videli efekte ažuriranja zavisnih od regiona — čujete da su „neke zemlje počele da dobijaju ažuriranje“, ali nemamo pojma kada će to stići do nas. Ili beta program koji je ograničen samo na nekoliko zemalja — neke druge mogu ili ne moraju biti pridružene kasnije ali je to sve do sada bila čista lutrija, barem iz ugla korisnika.

Sada kada Samsung prelazi na objedinjenije verzije ažuriranja, ovo bi trebalo značajno da ubrza proces. Ili se barem nadamo, dok čekamo i neko zvanično saopštenje iz kompanije koje bi potvrdilo naše nade.

Benchmark.

Danas objavljeno

Nothing sprema svoj providni telefon

Vanja A

Tviter kažnjen sa 150 miliona dolara – prodavali privatne podatke korisnika

Zeljka

Dyson razvija robote za sve kućne poslove koje mi ne volimo da radimo

Zeljka

Ostavite komentar