28. Januara 2022.

Samsungova nova softverska strategija za Europu mogla bi rezultirati bržim ažuriranjima

Big Portal

To je zato što pomenute kompanije imaju sopstvenu modifikaciju Androida koja radi na sopstvenom specifičnom hardveru (više varijanti telefona, tačnije) povezana sa gomilom različitih operatera u različitim zemljama sa različitim propisima.

Tokom proteklih nekoliko godina, Samsung je učinio veoma očigledan napor da ubrza svoj proces ažuriranja i to njegovi verni kupci znaju da cene. Sada, kompanija bi mogla postati još brža sa ažuriranjima u Evropi tokom sledeće godine. Očigledno, Samsung je prestao da koristi CSC-ove (kodove specifične za pojedinačne zemlje) za softverske verzije svojih najnovijih telefona, efektivno smanjujući količinu ažuriranja koja je potrebna da napravi za jedan telefon.

Samsungova nova softverska strategija za Evropu mogla bi rezultirati bržim ažuriranjima

Kako piše Galaxy Club, novi Galaxy telefoni koji će se prodavati u Evropi (Galaxy S22, A13, A33 i A53) sada će dolaziti sa konsolidovanim EUX kodom umesto CSC-a, što bi teoretski trebalo da znatno, znatno olakša Samsungu da pravi i donosi ažuriranja u različite krajeve kontinenta.

Možda ste ranije videli efekte ažuriranja zavisnih od regiona — čujete da su „neke zemlje počele da dobijaju ažuriranje“, ali nemamo pojma kada će to stići do nas. Ili beta program koji je ograničen samo na nekoliko zemalja — neke druge mogu ili ne moraju biti pridružene kasnije ali je to sve do sada bila čista lutrija, barem iz ugla korisnika.

Sada kada Samsung prelazi na objedinjenije verzije ažuriranja, ovo bi trebalo značajno da ubrza proces. Ili se barem nadamo, dok čekamo i neko zvanično saopštenje iz kompanije koje bi potvrdilo naše nade.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare