Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Samsung već dugi niz godina koristi svoj Tizen OS na svojim pametnim televizorima i drugim pametnim uređajima, a operativni sistem je tokom godina dobio nekoliko nadogradnji i poboljšanja

 Na jučerašnjoj Samsung Developer Conference (SDC), kompanija je objavila da sarađuje sa Google-om na uvođenju boljih video poziva i Samsung Health funkcija na svoje pametne televizore sa ugrađenim kamerama i drugim senzorima, prenosi Pocket Now.

Samsung želi da poboljša svoj Tizen operativni sistem nudeći još više funkcija, od kojih se neke fokusiraju na bolju HDR kalibraciju, zdravlje, igranje i smanjeno kašnjenje. Tokom najave SDC-a, Samsung je takođe najavio Tizen for Business, uslugu koja ima za cilj da podrži interaktivne elektronske table u školama i kioscima, pa čak i manje displeje u restoranima, podzemnim i aerodromima. Samsung je takođe najavio licencu Tizen TV platforme koja će omogućiti drugim proizvođačima televizora da koriste Tizen OS na svojim pametnim televizorima.

Samsung je rekao sledeće u vezi sa novom licencom Tizen TV platforme: „Proizvođači koji žele da uvedu premium TV platformu kao što je Tizen mogu to da urade brzo uz minimalne troškove, kao i da iskoriste brend Tizen za promociju svojih proizvoda na velikim eksternim događajima. Ovo im omogućava da iskoriste prisustvo Tizen TV-a za promociju svojih proizvoda na tržištu Smart TV-a, i na kraju, pomognu većem broju potrošača da uživaju u Tizen-u.”

Nije iznenađenje videti da Samsung želi da iznajmljuje licencu za svoju TV platformu, na kraju krajeva, postoji dodatni novac koji bi mogao da se zaradi, što bi takođe moglo pomoći Samsungu da više investira u svoju platformu i napravi dalja poboljšanja i poboljšanja na njoj. Kompanija bi takođe mogla da objedini određene aplikacije i istakne određene karakteristike za određene TV modele. Još nije jasno kako će licenciranje funkcionisati i koji će biti zahtevi, ali očekujemo da ćemo čuti više u bliskoj budućnosti kako se budemo približavali Tizen OS-u na pametnijim televizorima.

Benchmark.

Danas objavljeno

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Slabo prihvatanje Windows 11 operativnog sistema

V.R.

Ostavite komentar