Samsungov skener otiska prsta će navodno biti 2,5 milijarde puta sigurniji do 2025. godine - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsungov skener otiska prsta će navodno biti 2,5 milijarde puta sigurniji do 2025. godine

Plan je da se omogući da se ceo ekran koristi za skeniranje tri prsta istovremeno.

Prema depeši kompanije SamMobile, Samsung radi na načinu da učini korišćenje skenera otiska prsta sigurnijim. Jedno poboljšanje koje SamMobile navodno istražuje bi zamenilo upotrebu malog skenera za čitanje jednog otiska prsta većim koji bi mogao da skenira više prstiju u isto vreme, prenosi Phone Arena.

Diter Mej, izvršni direktor francuske ISORG, kompanije koja proizvodi senzore otiska prsta za pametne telefone, nedavno je u intervjuu rekao da bi Samsung uskoro mogao da ima ovu tehnologiju u svojim OLED ekranima.

Samsung je već najavio da će se ova tehnologija, poznata kao “All-in-One Sensing”, naći u njihovim OLED 2.0 panelima sledeće generacije. Korišćenje tri otiska prsta istovremeno za verifikaciju identiteta korisnika pametnog telefona je 2,5×10^9 (ili 2.500.000.000) sigurnije od korišćenja jednog otiska prsta. Plan je da se omogući da se ceo ekran koristi za skeniranje tri prsta istovremeno.

Mej iz ISORG-a kaže da očekuje da će Samsung objaviti OLED 2.0 panele do 2025. Izvršni direktor je u intervjuu za OLED-inc rekao da ne očekuje da će se Apple uključiti u višestruko skeniranje otiska prsta pošto se novi modeli iPhone-a oslanjaju na Face ID.

Kao rezultat toga, ne samo da se očekuje da će Samsung biti prvi proizvođač telefona koji će ponuditi skeniranje višestrukih otisaka prstiju, već se takođe očekuje da bude lider u industriji pametnih telefona u “All-in-One Sensing” (AIO) tehnologiji.

Iako industrija smatra da je trenutna upotreba validacije jednog otiska prsta dovoljno bezbedna za verifikaciju plaćanja u na platformama kao što su Samsung Pay i Google Pay, zamislite koliko ćete se bezbednije osećati znajući da je AIO Sensing 2,5 milijardi puta sigurniji.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Na prodaju iPhone prve generacije: Evo koliko košta komad istorije

Zeljka

Samsung Galaxy A14 4G u Evropu stiže po cijeni od 200 evra, a evo šta nudi

Zeljka

Koliko su bezbjedni vaši podaci na telefonu?

Vanja A

Ostavite komentar