Samsungov prvi Mini LED gejming monitor, Odyssey Neo G9, je dostupan globalno - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsungov prvi Mini LED gejming monitor, Odyssey Neo G9, je dostupan globalno

Samsungov najnoviji gigantski gejming monitor, Odyssey Neo G9, dostupan je globalno u prodaji i to onlajn i preko kanala maloprodaje.

Ovo je prvi put da je Samsung implementirao Quantum Mini LED tehnologiju u svoje gejming monitore.

Monitor se u pretprodaji našao od 29. jula, a globalno je na tržištu dostupan od danas. Neo G9 predstavlja ovogodišnju nadogradnnju standardnog G9 modela iz 2020, a najveća razlika je prelazak sa QLED na Quantum Mini LED tehnologiju displeja.

Odyssey Neo G9 ima 49-inčni panel, sa super-širokom Dual QHD rezolucijom (5120 x 1440p). Quantum Mini LED panel obećava i maksimalno osvetljenje do 2000 nita. Pored toga, tu je značajno poboljšanje na 2048 zona lokalnog zatamljenja, sa svega 10 koliko ima originalni G9. Obećan je i statički kontrast od 1.000.000 sa HDR i HDR 10+ podrškom.

sam2_531.jpg

Pored navedenog, monotor nidi osvežavanje do 240Hz, što ga čini solidnim izborom za PC gejmere koji su u potrazi za vrhunskim ultraširokim moniorom. Tu je i TÜV Rheinland certifikovani 1000R, zakrivljeni VA panel i GtG odziv od 1ms. Monitor je i G-Sync komptibilan i ima podršku za FreeSync Premium Pro.

Samsung Odyssey Neo G9 ima jedan DisplayPort 1.4 port, dva HDMI 2.1 porta uz Variable Refresh Rate (VRR) podršku, dva USB porta i priključak za slušalice. Monitor jr dostupan po ceni od 2500 dolara.

Izvor: AndroidAuthority

Danas objavljeno

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Vanja A

Ostavite komentar