Samsungov patent ukazuje na bežični TV u budućnosti - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsungov patent ukazuje na bežični TV u budućnosti

Samsung je jedan od najproduktivnijih proizvođača televizora, a novi patent dizajn obećava potpuno drugačiji nivo zanimljivih dizajna i kvaliteta slike. Prema otkriću sajta LetsGoDigital, Samsung Electronics je podneo zahtev za patent koji sugeriše ideju bežičnog primopredajnika i displeja.

Patent je objavljen pre nekoliko dana a, jedna od ideja da se televizor napaja bežično jeste da se koristi širi namotaj. Međutim, kako TV uređaji imaju tendenciju da idu ka sve tanjem dizajnu, to znači da u unutrašnjosti uređaja nema mesta za implementaciju ovakvog namotaja. Samsungovo rešenje je, prema ovom patentu, da se koristi šipka koja je smeštena horizontalno iza televizora. Bežični risiver bi bio povezan na odvojenu kutiju, koja izgleda kao “sound bar” a u njoj bi se nalazio bežični primopredajnik.

Kao i uvek, kada su u pitanju patenti ovog tipa, nije sigurno da će rešenje iz aplikacije biti implementirano i u konkretan komercijalni proizvod. Ipak, nema sumnje da postoji dosta potrošača koji ne žele zamršene kablove iza svojih televizora.

Rešenje iz patenta bi se moglo primeniti na sve popularnije 4K i 8K TV uređaje, koje bi bilo potrebno samo okačiti na zid, a među ovakvim modelima je i samsungova Frame linija televizora.

Izvor, foto: LetsGoDigital

Danas objavljeno

Odložen The Last of Us za PC – fanovi će morati da se strpe

Vanja A

Novi početak za Microsoft Bing, dobija AI asistenciju

Vanja A

Apple razvija funkciju reverzibilnog bežičnog punjenja

Vanja A

Ostavite komentar