Samsungov najnoviji 5nm čip je dizajniran za pametne satove - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsungov najnoviji 5nm čip je dizajniran za pametne satove

Samsung je predstavio Exynos W920, novi procesor koji je dizajniran za pametne satove i nosive uređaje. Čipset im integrisan LTE modem i prvi je čip dizajniran za nosive uređaje koji je kreiran u 5nm EUV (extreme ultra-violet) procesu, prema navodima Samsunga.

Novi čip koristi dva Cortex-A55 jezgra, Mali-G68 GPU i Cortex-M55 procesor koji je dodeljen always-on displejima i dizajniran je kako bi smanjio potrošnju. Samsung tvrdi da čipset nudi 20% poboljšanje u CPU performansama i desetostruko poboljšanje GPU-a u odnosu na prethodni čip za nosive uređaje. Ovo je i najmanji paket za nosive uređaje koji je trenutno dostupan na tržištu, prema navodima kompanije.


U svom saopštenju Samsung je istakao da Exynos W920 podržava novu objedinjenu platformu za nosive uređaje koju je Samsung kreirao zajedno sa Google-om i prvo će biti primenjena na predstojeći Galaxy Watch model. To će verovatno biti Galaxy Watch 4, koji se očekuje u okviru Samsungovog Galaxy Unpacked događaja.

Samsung će verovatno predstaviti i svoj najnoviji softver za pamet ne telefone, koji spaja Tizen i Wear OS. Očekuju se promene u navigaciji, novi Tiles za eksterne aplikacije, poboljšana efikasnost baterije, poboljšano praćenje parametara zdravlja i fitnesa i otvoreniji interfejs.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Mark Zuckerberg objavio prepisku: WhatsApp ima novu opciju

Vanja A

Olakšano podešavanje internet pregledača u Windowsu 11

Vanja A

Fortnite dobija treće poglavlje, pogledajte šta je novo

Vanja A

Ostavite komentar