Samsungov dvostruko savitljivi telefon stiže ove godine - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsungov dvostruko savitljivi telefon stiže ove godine

Samsung izgleda ima novu ideju kada je u pitanju napredak telefona sa fleksibilnim ekranom. Kompanija razvija telefon koji se dvostruko savija.

Da li će ova tehnologija nositi DualFold naziv ili neki drugi, ostaje da se vidi, ali Nikkei Asia tvrdi da južnokorejski proizvođač radi na jednom ovakvom uređaju. Prema navodima, telefon bi trebalo da se pojavi do kraja godine, a Samsung je već prijavio veliki broj patenata za njega.

Ovo će biti novi format, koji će dopuniti Samsungovu aktuelnu liniju. Ove godine se i dalje očekuju naslednici Galaxy Z Fold2 i Z Flip modela, dok će novi dvostuko savitljivi dizajn dodatno omogućiti Samsungu da zadrži prednost u inovacijama na ovom polju.

Samsung will launch a dual-fold smartphone this yr - Technionpro


Dolazeći uređaj bi trebalo da ima odnos stranica u ravni sa mejnstrim opcijama, kao što su 16:9 ili 18:9, kako bi se omogućilo da više igara i drugih aplikacija radi fluidno sa boljim rezilucijama.

Samsung ima interne planove da prodaje isti broj savitljivih telefona, koliko prodaje Galaxy Note uređaja (više od 10 miliona godišnje). Prema nekim prognozama analitičara, Samsung je prošle godine prodao oko 3,5 miliona fleksibilnih telefona, a za 2021. godinu se očekuje oko 7,5 miliona prodatih uređaja.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Google će obavještavati kada se vaši podaci pojave u rezultatima pretrage

Zeljka

Savršeno jasne fotografije telefona Huawei nova 10 Pro

Zeljka

Microsoft upozorava korisnike kada pogrešno koriste lozinku

Zeljka

Ostavite komentar