Samsung zvanično završava Android podršku za Galaxy S8 četiri godine nakon objavljivanja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Samsung zvanično završava Android podršku za Galaxy S8 četiri godine nakon objavljivanja

Jedan od prvih telefona, među nosiocima tankih okvira, zvanično odlazi u penziju, pošto je Samsung okončao podršku za Android ažuriranje za svoje Galaxy S8 i S8+ uređaje.

Još uvek je čudno reći, ali Samsung je i dalje najbolji među najboljima kada su u pitanju Android ažuriranja u današnje vreme, a dugoročna podrška je ono što zaista prodaje proizvode. Međutim, i pored toga, svi uređaji u nekom trenutku ostaju bez podrške. Čak i oni najbolji. Na Samsungovoj stranici za ažuriranje koja sadrži detalje koji modeli ispunjavaju uslove za učestalost ažuriranja, odbačena je serija Galaxy S8.

Samsung je ionako ažurirao Galaxy S8 samo na dve godine, tako da ovo nije baš veliki gubitak, ali je ipak znak da je došao kraj života ovog uređaja. To, međutim, nije loše, jer su prošle četiri godine od izlaska serije. Poslednje ažuriranje za koje je S8 ispunjavao uslove bilo je bezbednosna zakrpa iz aprila 2021. godine.

Važno je napomenuti da su neke varijante S8 još uvek na rasporedu. S8 Lite još uvek dobija dvogodišnja ažuriranja, a S8 Active, pomalo neobično, dobija kvartalna ažuriranja.

Galaxy S8 i S8+ započeli su eru pametnih telefona bez okvira kraćenjem gornjih i bočnih okvira u poređenju sa drugim telefonima tog vremena. Poređenja radi, Galaxy S8 je objavljen samo šest meseci nakon originalnog Google Pixela koji je imao prilično veliko “čelo” i “bradu”. Ovo je ujedno bio prvi Samsungov uređaj izvan Galaxy Nexusa koji podržava navigaciju na ekranu, o čemu je, iskreno, suludo razmišljati samo četiri godine kasnije.

Danas objavljeno

Problemi za Apple – iPhone 13 se sve manje traži, a nema ni dijelova

Vanja A

Google Cloud otkriva planove za proširenje infrastrukture

Vanja A

Pixel Watch bi mogao da stigne na proljeće 2022. sa dizajnom bez okvira i Fitbit elementima

Vanja A

Ostavite komentar