Samsung započeo masovnu proizvodnju svog 16GB LPDDR5 DRAM-a - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Samsung započeo masovnu proizvodnju svog 16GB LPDDR5 DRAM-a

Južnokorejska kompanija Samsung je započela masovnu proizvodnju 16GB LPDDR5 memorijskih čipova, koji predstavljaju memorijske pakete naredne generacije.

Objava stiže oko šest meseci nakon što je Samsung potvrdio da je započeo proizvodnju 12GB LPDDR5 čipova, čime kompanija pokazuje značajan napredak ostvaren od jula 2019. godine. Nova memorija je dizajnirana za telefone naredne generacije, laptopove i buduće 5G i AI uređaje.

Sa drugom generacijom 10nm 16GB LPDDR5 memorijskih paketa, Samsung se nada da će omoguićiti proizvođačima uređaja da kreiraju narednu generaciju premijum telefona sa kompanijinim najnovijim modulima, koji nude bar 5.500 Mbps uz 1,3x povećanje u brzini u odnosu na aktuelne LPDDR4X module, uz smanjenje potrošnje za 20 procenata.
Tokom druge polovine 2020. godine, Samsung planira da ponudi nove LPDDR5 module kreirane uz pomoć treće generacije 10nm procesa, kako bi isporučio proizvode sa brzinom od 6400 Mbps.

Za sada nije poznato kada će Samsungovi najnoviji 16GB LPDDR5 memorijski paketi početi da se pojavljuju i proizvodima na tržištu, s obzirom na to da su 16GB DRAM moduli podobni samo za premijum telefone. S druge strane, biće veoma bitni za buduće laptopove, pametne uređaje i automoto industriju.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Apple bi mogao predstaviti dva nova MacBook Pro modela i M1X Mac mini tokom četvrtog tromesečja

Vanja A

Samsung je počeo sa masovnom proizvodnjom Galaxy Z Flip3 telefona

Vanja A

Da li će novi Windows biti besplatan?

V.R.

Ostavite komentar